Нови талас поплава у Њемачкој, стотине лица се води као нестало

Најмање једна особа погинула је у новом таласу поплава које су погодиле Немачку. Водена стихија у Њемачкој однела је ове недеље више од 150 живота.

Свијет 18.07.2021 | 10:53
Нови талас поплава у Њемачкој, стотине лица се води као нестало

Округ Берхтесгаденерланд у Баварској, који се граничи са Аустријом најновија је област у Немачкој коју су погодиле рекордне кише.

Још један настрадали на југу Немачке довео је биланс погинулих до 156 у најгорој природној катастрофи која је погодила ту земљу у скоро шест деценија.

У најгоре погођеном Арвајлеру, округу јужно од Келна, погинуло је око 110 људи. Очекује се проналазак још тела како се вода буде повлачила, наводи полиција.

Током протеклих неколико дана поплаве, које су углавном погодиле државе Рајна-Палатинат и Северна Рајна-Вестфалија, су одсекли читаве заједнице од дотока стурује и путних веза са остатком земље.

У Северној Рајни-Вестфалији најмање 45 особа је настрадало.

Немачки министар финансија Олаф Шолц рекао је да би влада спремила више од 300 милиона евра помоћи и милијарде евра да поправку срушених кућа, улица и мостова.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реалан

18.07.2021 09:26

Већ 2 дана на њемачким медијима скоро ништа о корони а били су најгори, што се тиче мјера и промовисања.. Сада су добили катастрофу коју су одавно прижељкивали, јер драги моји постоји неко много јачи од цјелог човјечанства, не заборавите то...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

18.07.2021 10:44

То су праве вијести

ОДГОВОРИТЕ