Још једна особа заражена короном, двоје преминуло

Ради се мушкој особи средње животне доби из Добоја.

Република Српска 17.07.2021 | 11:04
Још једна особа заражена короном, двоје преминуло

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 234 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код једне особе.

Ради се мушкој особи средње животне доби из Добоја.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, мушке особе средње и старије животне доби из Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.387 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.795 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле 54.592 особе, а тестирано је укупно 287.777 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 37, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 15, а у осталим болницама 22. На респиратору су 3 особе (3 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 53 особе, а надзор је завршен код 193.639 особа.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

17.07.2021 10:33

Ове године није било прехладе, грипе, упала синуса и крајника, бронхитиса...све је то ишло под цовид 19, као и упале плућа. То са упалом плућа је јако занимљиво, одувијек су људи добивали упале плућа или емболије. У БЛ одавно постоји Клиника за плућне болести, и људи су често умирали од болести плућа али никада се томе није придавала велика пажња. Али ове године стално слушамо о упали плућа, поготово ОБОСТРАНОЈ упали плућа иако се то ОБОСТРАНА пре ове пландемије готово никада није посебно наглашавала. Ваљда звучи драматичније ако се нагласи ОБОСТРАНА. Међутим, чињеница је да људи умиру од згрушавања крви у плућима а не због упале...и то редовно у самим болницама, нико у кући...пландемија.

ОДГОВОРИТЕ