Суд БиХ: Алиса Мутап и остали пуштени на слободу

Алиса Рамић, дјевојачко Мутап, пуштена је данас да се брани са слободе. Ријеч је о одлуци Суда БиХ након јучерашњег рочишта у предмету "Зијад Мутап и други" које је одржано на приједлог Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 16.07.2021 | 13:59
Суд БиХ: Алиса Мутап и остали пуштени на слободу

Ову информацију за Н1 потврдио је адвокат Алисе Мутап, Горан Драговић који нам је казао да му је јавила да напушта притворску јединицу у Тузли те да је слободна.

“Очекујемо још да видимо шта ће бити са мојим другим брањеником Зијадом Мутапом. Знам да је Алиси укинута мјера притвора, али још нисам видио рјешење како би знао да ли су јој одређене мјере забране. Углавном, овим данашњим догађајем се обистинило све оно о чему смо ми увијек говорили”, казао је Драговић.

Подсјетимо, Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против пет особа у случају “Џенан Мемић”. Оптужница је, осим Алисе Рамић (рођ. Мутап), подигнута и притив њеног оца Зијада Мутапа, те Хасана Дуповца, Муамера Ожеговића и Јосипа Барића.

Они се терете да су 8. фебруара 2016. године приступили групи за организовани криминал коју је формирао Зијад Мутап и други, а како би прикрили доказе о начину на који је Џенан Мемић задобио тешке тјелесне повреде усљед којих је седам дана касније преминуо.

Зијад Мутап и Хасан Дуповац су у притвору од фебруара, Јосип Барић од априла, а Алиса Рамић (Мутап) и Муамер Ожеговић од јуна.

Како преносе медији, сви осумњичени у премдету Мемић су пуштено на слободу уз мјере забране.

(Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

16.07.2021 12:17

Ако овако наставе опет ниста од правде

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

16.07.2021 12:43

Било је за очекивати сви ће на слободу нажалост само још једна представа за обичан народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенад

16.07.2021 13:18

Шта је сад ?????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амир

16.07.2021 13:21

Адвокати Изетбеговић и Ђаферовић су реаговали.

ОДГОВОРИТЕ