Кривичне пријаве због бомбе код Давидовог срца

Неформална група Правда за Давида данас је понијела кривичне пријаве због бомбе код Давидовог срца која је пронађена претходног викенда.

Република Српска 16.07.2021 | 13:11
Кривичне пријаве због бомбе код Давидовог срца

У Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци предали су кривичну пријаву против НН лица због недавно пронађене експлозивне направе (бомбе) на ушћу Црквене у ријеку Врбас, у непосредној близини обиљежја "Давидово срце", тј. на мјесту гдје се чланови "Правде за Давида" често окупљају.

Софија Грмуша рекла је да се они збох бомбе која је пронађена осјећају угрожено.

"Али, ми се осјећамо угрожено већ три године, јер су убице међу нама. То што је пронађена бомба на ушћу никоме ништа не значи и о томе се не прича. Два дана је била бомба остављена у центру града, нико је није уклонио. Да се ми нисмо појавили и о томе објавили у медијима то би се заташкало", рекла је Грмуша.

Озрен Пердув рекао је да су чекали неколико дана да виде реакције МУП-а.

"Понашају се као да се ништа није десило, бомба је пронађена одмах поред обиљежја гдје се људи окупљају. Шта би било да је та бомба пронађена код Тужилаштва гдје смо ми сад, да ли би то тек тако прошло. Имате праксу да кад год је пронађена експлозивна направа да се утврђују све чињенице, али сада се ништа на томе не ради", рекао је Пердув.

Он је додао да је сада питање да ли ће ова кривична пријава доћи до "одјела за заташкавање" или у "одјел не радимо ништа".

Додао је да они остављање ове бомбе доживљавају као пријетње, а питање је шта могу очекивати сљедеће.

ИНФОРМАЦИЈЕ ПОЛИЦИЈЕ (14. јули)

"У вези са Вашим дописом од 12.07.2021. године, обавјештавамо Вас да су полицијски службеници ПУ Бањалука, 10.07.2021. године, поступили по пријави лица иницијала Ђ.З. да је на ушћу ријеке Црквене у Врбас уочило експлозивну направу – ручну бомбу. Полицијски службеници су обезбједили лице мјеста, те обавијестили дежурног радника Центра за обавјештавање Града Бањалука, који је обавијестио екипу деминера. Лице мјеста је обезбјеђено до дана 12.07.2021. године до доласка екипе истих, који су уклонили предметну експлозивну направу", рекли су за БУКУ из ПУ Бањалука.

(Бука)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xxx

16.07.2021 11:30

стидисе дрзаво када ни мртвом момку когасу убики зликовци хоце понова дага убију јергасе толико боје појединци стицевас зликовци катили давивова рука правде како имате храбрости узети властито дјете у руке зарвам није наумдавид даје и он неције дјете и оње имао своју мајку сузану и свог оца богцевас клети зликовци и катили доцете њему на суд

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

16.07.2021 12:25

Је ли је пронашао онај што је оставио или неко други?

ОДГОВОРИТЕ