Жељкин савјетник на челу Организације старјешина ВРС

За предсједника Организације старјешина Војске Републике Српске данас је на изборној Скупштини у Угљевику изабран Слободан Жупљанин, савјетник предсједника Републике Српске, док је за предсједника Скупштине ове организације изабран Благоје Ковачевић, пензионисани пуковник ВРС.

Република Српска 15.07.2021 | 18:28
Жељкин савјетник на челу Организације старјешина ВРС

Официри из бројних градских и општинских одбора којима данас није допуштено да присуствују сједници, тврде да је ова изборна скупштина нелегитимна и да су изабрани, не чланови удружења, већ партијски војници.

Изборна сједница Скупштине Организације старјешина ВРС одржана је под јаким обезбјеђењем. У круг управне зграде РиТЕ Угљевик, а поготово у салу, забрањен је улаз једном од оснивача Организације старјешина, четворици делегата Регионалног одбора Бањалука, а врата су затворена и некадашњем предсједнику Владе Републике Српске, официру и почасном члану Организације Владимиру Лукићу.

- Ово није никаква скупштина, а поготово није изборна. Ово што сам ја данас доживио овдје, ја то у својој пракси нисам доживио, а на много скупштина и састанака сам био, рекао је проф. др Лукић.

И пуковнику Драгић Гојковић који је оснивач Организације страјешина ВРС истакао је да је овое кримигени чин, нестатутарно, нелегално.

- Једноставно, доведени смо у ситуацију да гледам ову скупштину и да не препознајем 90 одсто људи. То нису људи из удружења, то су сасвим нови људи, то су партијски војници који су по задатку партије дошло овдје данас  да дигну руку и изаберу Слободана Жупљанина  за предсједника организације, рекао је Гојковић.

У тој борби за превласт у борачким редовима, Жупљанин и његови пулени декларативно позивају на заштиту бораца, а пројекти које је припремило досадашње руководство, макнуто је у страну, каже потпуковник Петар Ђуричић, предсједник Регионалног одбора Организације старјешина Бањалука.

- Све је то фасада. Њима ми требамо само за политичке циљеве. Бањалучки регионални одбор има десет пројеката који се односе на боље услове за наше старјешине, наше борце и сви се налазе у ладицама и кажу чекај, чекај и чекај, каже Ђуричић.

Новоизабраног предсједника Организације старјешина Војске Републике Српске Слободана Жупљанина не чуди што је он био једини кандидат за ову функцију и што нема апсолутну подршку свих Регионалних одбора. Иако је запослен и прима плату као савјетник у Кабинету предсједника Републике Српске и даље тврди да то није политичка позиција.

- Ја сам савјетник предсједника Републике Српске, а то није политичка изборна дужност, то је стручно професионална дужност која се врши постављењем. Према томе ниједна политика, никаква политика са тим нема везе, рекао је Жупљанин.

Међутим, Жупљанин је један од најближих људи предсједника Социјалистичке партије, био је и министар у првој Влади РС којом је руководио Милорад Додик. Жупљанин је, између осталог, другостепеном пресудом Суда БИХ 2011. године осуђен на годину дана затвора због кривичног дјела утаја пореза. Постављењем Жупљанина води ка разбијању организације, тврде незадовољни официри.

- Вјероватно то води у једну или двије странке. То види и стара баба, њему је стало да вјероватно подупре своје позиције гдје се налази, али није лијепо да врши страначке функције, а да се продаје као неутралан, рекао је проф. др Лукић.

Пуковник Драгић Гојковић, оснивач Организације страјешина ВРС, каже да је жалосна држава и предсједник државе гдје је први савјетник предсједнице државе Слободан Жупљанин.

- Он може само бити министар лоповлука, и ако је савјетује по том питању, онда бољег савјетника није могла наћи, рекао је Гојковић.

Гојковић је најавио да ће окупити старјешине у Бањалуци, предузети мјере које су адекватне, како каже, против ове хајдучије у Организацији старјештина Војске Републике Српске.

(БН)

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

РВИ

15.07.2021 16:46

Секта све мозе - засад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

о?

15.07.2021 17:25

Бозе драги па ови официри јајаре исад само да лапају опет питаw ста је са подофицирима кои су били с војском и то резервисти а не ови активни официри узивали прије рата па и сада послије са великим пензијама пола лопова

Name

ре

15.07.2021 17:35

Има ли РС опозицију, да каже нешто паметно режиму за борце РС.

Name

!!!

15.07.2021 18:05

Ако сам ово добро схватио, имат ће Пејина унука над овом дружином апсолутан утицај. Да није јадно, било би смијешно.

Name

Фино је кад..

16.07.2021 04:29

..српски официр савјетује зељку

Name

ре

16.07.2021 05:05

Добро је рекао Гојковић - Жупљанин моће бити само савјетник за лоповлук и предавати на бандитском НУБЛ-у. Тако су и лажне „ветеране“ пројектовали Милорад Додик и Игор Радојичић у Бањалуци, а које предводи један опскурни лик - извјесни Жељко Милинковић. Поменути је два пута током рата дезертирао, а други пут је завршио у војном затвору. Ријеч је о особи за коју би борце и друштво у цјелини требало бити срамота што је такав лик уопште био припадник ВРС, а камоли да је на челу бањалучких „ветерана“. поменути се налази на челу фантомске организације која је настала одвајањем од легалног Удружења ветерана Бањалуке, на чијем челу се налази проф. Петар Ђуричић. Иначе, Ж. Милинковић не само да има опскурну ратну и поратну прошлост, него да национална жалост буде већа, исти током Параде 09.01. редовно испред удружења ветерана Р.С. носи заставу Српске на дефилеу, док иза њега корача у име ветерана неколико ликова сличног профила. Иначе, полиција је 19.07.2020. године ухапсила поменутог Ж.М. док је са својим сином Д.М. по Бањалуци изводио приватне полицијске вјежбе узнемирујући грађане, те је након вишеструке пријаве грађана насеља Пријечани реаговала полиција. Сада је тај исти Жељко Милинковић члан комисије за додјелу астрономских 100 КМ борачкој сиротињи у Лакташима, иако је тзв. предсједник лажних "ветерана" у Бањалуци.

Name

Мајор Р3

16.07.2021 05:11

Ово је јос један доказ у низу криминала и мафије која води ову дрзаву .тосу официри којису док су људи гинулу из прикрајка сверцали камиинима цигаре и брасно и све остало а сад се бусају у прса ..ово је пропаст и криминал највеци у свијету..

Name

П

16.07.2021 06:56

"Ко мачем бије од мача гине". Ви сте господо цијепали БОРС, изашли из њега због својих личних позиција а не због бриге за борце, и сада и вас цијепају. Шта се чудите уопште?

Name

Ре

16.07.2021 10:14

Оснујте ново удрузење цасних и постених официра, а ове фукаре нек остану у старом. То је једино рјесење да се оцистите од багре.

Name

Официри!!

16.07.2021 12:02

Официри, зар вас није стид? Пресуђени криминалац вам је предсједник. Гдје нестаде ваше херојство? Бабе од 70 година би биле часније и храбрије од вас.

Name

Па

15.07.2021 17:02

Направите ви себи своју нову организацију и скупштину и ријешен проблем. И од СДС је настало 5 странака па може и од вас официра. Хм, добро смо ми икако преживјели рат кад сад са дистанце видим какав нас је "шљам" водио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

15.07.2021 17:10

Толико о нама као народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

16.07.2021 09:59

У прау си. И ови официри показују сад ко су и шта су. Слаби у рату још гори у миру. Сјетимо се почетка рата и улоге официра, чисто расуло, голи мућци. Овај задњи рат су махом изнијели резервисти. Част појединим официрима и појединим официрима добровољцима из Србије.

Name

Светозар

15.07.2021 17:18

Ова секта све може,незна се ко је црњи дали Жупљанин или Ковачевић,нити су били борци нити су људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.07.2021 17:22

Окупити борце, масовне протесте и скинути ненародну власт и ове назови борачке представнике, другог избора нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

15.07.2021 17:55

Господо када цете схватити сто додик замисли то се мора остварити. Само близи се и њему крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бомбаш

15.07.2021 18:03

Добро је ово могла неког свог из ХВО именовати

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

15.07.2021 18:56

Не дати професору Лукићу некадашњем премијеру да присуствује том "секташком ритуалу" па да човјек позове на разум присутне? Питам се каква ли су наређења имали "органи реда" да се који од присутних часних официра одважио и командовао "замном" што није било немогуће. Ономад 1942 кад су на Радуловића брду снаге Пеје Марића везали несретног Гаврила Вукмировића за дрво и живог пекли, имали су наредбу да пуцају на сваког ко би покушао да несрећног младића спасава мука.

Name

Луле

15.07.2021 19:18

Јадни су ти српски официри који су се ставили под команду жене чији је дјед био кољач српске дјеце и жена. За његова недјела постоје писмени докази у архиви у Београду. Код нас су вјероватно склоњени или продати као саставни дио јасеновачке архиве.

Name

За

15.07.2021 20:27

ГОТОВИНУ!! Се може,купит,има папака,Разних.

Name

Крле

15.07.2021 18:21

Нећете још дуго црвени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.07.2021 18:22

Било је официра лопова у рату сад припадају СНСд-еу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

15.07.2021 18:26

Бјезите у Армију БиХ пустите ту Сумску организацију која је после Хитлерове војске једина поцинила нецовјецанска дјела и геноциде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хистерио

15.07.2021 20:21

Нису ваљда сви били такви, има ли ико нормалан. Када све збас сто их не именујес именом и презименом

Name

Ре

16.07.2021 05:43

О па ту су твоји без конкуренције. Само у Дракулицу И селима око Бањалуке је побијено српске нејачи колико је И у Сребреници страдало. А гдје је Јасеновац, Стара Градиска, Посавина, села у Херцеговини... боље ти је да ћутиш, а Хитлер се дивио управо твојима

Name

ТЕШКО НАМА

15.07.2021 18:28

То све треба укинути. Нема бораца нетреба ни борачка. И тако их нико нити поштује нити види 26 година. Сад се појављује тамо неко послушни лик секте сумњивог учешћа како причају они кони га познају. И ко и шта сад очекује од од њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.07.2021 08:44

Давно је рат просао они би да их јос сто година неко мази и цува. Радите несто не зиви се од кукања

Name

Па

15.07.2021 18:28

Све је њиховоо и централног комитета и синдикат и све институцијее раде за њих али народ у нестајањууу а њима потаман народ бјези сам у Европуууу вспи за правном дрзавом и законом опљацкан лоповска приватизација предузецааа фабрикееее гигантии све распродали бјелосвјетским хостаплерима и насим хистаплерима криминалцима разних партија умрезених у криминалнууууу хобитницуу харајуу ид рата до данас!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урке

15.07.2021 18:38

Зали Бозе оволиких бораца сто су изгинули за Р. Српску. Кад видим ове јајаре, дупелисце и полтроне, питам се па докле висе бандо једна сектаска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

15.07.2021 21:13

Часне официре у тамницу лопове на чело.

Name

Јадно!

15.07.2021 18:38

Битага и криминалац на челу организације старјешина ВРС. Уз све то још и први савјетник Предсједника Републике.Нема шта, Рудоња дезертер и ратни профирер поставља своје кадрове. Е јадна Српска шта си доживјела? Па несретне старјешине имате ли имало стида када сте могли ово себи дозволити!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрга

15.07.2021 18:44

Бог ме убио ако ми је ишта јасно,ово режимски држе састанак ови из опозиције.кукају по парку а у првом реду сједе локалне поглавице ( Ђоко Симић, Драган Ђокић)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма шта ми реце

15.07.2021 19:09

Коме ви требате? Па нећете ви мени одредјивати коме ћу ја дати глас на Изборима. Кога брига више за некакву организацију старешина. Небитни сте ви сви за овај народ јер ви се не смијете бавити политиком колико ја знам. Можете сви скупа код Дође на казан то не занима никог више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

15.07.2021 19:37

Сви сте ви криви и официри и подофицири, Генерали пуковноци ама баш сви сте криви сто су борци спали на дно дна да траже храну по контенерима и вама сад командује неко што је немогу ни да изусим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шестић

15.07.2021 19:47

Добро нас и више није изгинуло ко нас је водио... Па да ли је заиста могуће да се ово дешава СРБСКИ БОРЦИ МОЈИ, БРАЋО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

15.07.2021 19:52

Сваком ко подржава снсд изгледа треба дати по двије, три функције. Све пљачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прави избор Мирјана

15.07.2021 19:56

Зупљанин је примјер борца , рањаван у рату, цовјек из народа, образован и сигурно прави избор. Он је у прилици да се избори за статус бораца а не неки тамо ...цеститке

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

15.07.2021 22:09

У праву си Способан Када се изборио да не оде у затвор по правосназној пресуди то доказује његову способност

Name

Ре

16.07.2021 05:47

Херој у рату, лопов у миру1. Има И тога, да не повјерујеш.

Name

МИЛОРАД

16.07.2021 00:56

МА НЕКА ЈЕ БАКИР БИО У ТРЕЗОРУ БАНКЕ А НАС МИЛЕ ДОДИК НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА И МАЛО ПОПУСИО РОНХИЛ . А КО ЦЕ ГА ЗНАТИ ГДЕ ЈЕ ИСТИНА . А ЗНАМО ЈЕЛДЕ ИПАК ? УХ БАС СУ ОВИ НЕКИ ГЛУПИ .ВАЉА ПЛАЦАТ САД .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масловаре

16.07.2021 13:00

Господин продавао оружје прије рата !

Name

МИЛОРАД

16.07.2021 09:49

Наш народ, тј.већина нашег народа не зна да су ови официри били и остали "страни плаћеници2, јер их је сусједна држава Србија плаћала и у току рата и послије рата, а отуда и примају пензије као да су радили у Аустрији или Њемачкој барем 30, 40 година, а у рату су имали своје официрске мензе гдје су јели хотелску храну, док су борци ВРС у рововима, на првим линијама добијали сплачине које ни свиње нису хтјеле јести ! Они нису понос, него срамота српског народа са ове стране Дрине који су увијек само гледали свој лични интерес, а тако је и дан-данас, тамно су само гдје ће извући било какву, па и најмању корист, част изузецима, али су врло ријетки !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

до краја

16.07.2021 12:10

Живјела Војска Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

КМЕТ СИМАН

17.07.2021 22:10

И ја би волио да сам Жељкин савјетник

ОДГОВОРИТЕ