Одбрана тражи изузеће Вреће и свједочење Лепира

Одбрана тражи изузеће тужиоца Далибора Вреће, али и свједочење бившег главног тужиоца бањалучког Окружног тужилаштва, Желимира Лепира.

Република Српска 15.07.2021 | 14:12
Одбрана тражи изузеће Вреће и свједочење Лепира

На бањалучком Основном суду настављено је суђење крим техничарима Микици Маријанцу И Зорану Бошњаку који су оптужени за уништавање доказа у случају убиства Давида Драгичевића.

Одбрана тражи изузеће тужиоца Далибора Вреће, али и свједочење бившег главног тужиоца бањалучког Окружног тужилаштва, Желимира Лепира.

Одбрана Зорана Бошњака инсистирала је на томе да се појсани зашто је требало три дана да кеса са предметима пронађеним код Давида Драгичевића дође од полицијског депоа до Завода за судску медицину.

На томе ће, рекао је адвокат Зорана Бошњака, инсистирати када поново као свједок одбране буде свједочио инспектор Мирко Живковић, који је данас свједочио као свједок тужилаштва.

Одбрана Зорана Бошњака тражила је и изузеће тужиоца Далибора Вреће јер жели да га испита у својству свједока.

Суд је захтјев прихватио а о изузећу треба да одлучи главни тужилац бањалучког Окружног тужилаштва.

Адвокати и Зорана Бошњака и Микице Маријанца пријавили су као једног од свједока Желимира Лепира бившег главног тужиоца Окружног тужилаштва.

Мајка Давида Драгичевића која је присуствовала дијелу суђења рекла је новинарима да не очекује ништа док поступак води предметни тужилац.

Активисти групе "Правда за Давида", који су се окупили испред Основног суда прије почетка суђења, суђење називају фарсом.

Тужилац Далибор Врећо суду је приложио низ материјалних доказа у виду записника, забиљешки и фотодокументације на шта је одбрана приговорила да ни за један доказ не постоји наредба.

Наставак рочишта заказан је за 21 септембар. До тада главни тужилац бањалучког Окружног тужилаштвима треба да одлучи по захтјеву за изузећем предметног тужиоца Далибора Вреће.

Давид Драгичевић, студент из Бањалуке, нестао је 18. марта 2018. године, а његово тијело пронађено је шест дана касније на ушћу рјечице Црквене у Врбас.

Околности под којима је Давид умро још увијек нису разјашњене.

Недавно је Тужилаштво БиХ преузело тај случај од Окружног тужилаштва у Бањалуци, које је раније оквалификовало да се ради о убиству.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

xxx

15.07.2021 12:51

Врана врани оци невади али доцице и њима крај доцице време кадаце хтели нехтели полагат рацуне у цара трајана козије уси правда за давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

15.07.2021 14:00

Лептира треба оптузити за уклањање и прикривање доказе за убиство Давида, ипак је неције дијете. Срам вас било, имате и ви дјецу?

Name

Лепир врецо и каран

16.07.2021 07:25

..су одавно показали професионалност

Name

НЖПО

15.07.2021 13:44

Укљуците адвоката из Страсзбура који це све да ријеси је ли видите да је насе тузиластво и тузиоци сви раде и стите убице и криминалце а остецену страну само јис висе униставају само Страсзбур медјународни суд је на страни праведних и остецених

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ики

15.07.2021 16:56

Врећо је глуп он је радио по нечијем налогу наредби као и ова два инспектора која су уклонили трагове !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

15.07.2021 19:05

Хоцемо правду за Давида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р-Н-Р

15.07.2021 19:17

Казна це стоци за све оне сто им људски живот ниста не знаци .Одговараце на једном или на другом суду ,свеједно .Немају се ничему надати .Имају своју дјецу ,ни она им ниста не знаце.Срамота су људског рода .Правда за сву побијену дјецу !Правда за све !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

15.07.2021 19:18

Само СИПА може нешто урадити ако хоће. Ове ликове слушамо и гледамо три и по године и ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.07.2021 10:39

Нема сансе да сипа несто уради вјеровао сам у сипу али од када не нови дирwктор Цулум цовјек из Лукацеве хунте он је управо усао у Сипу да затаска и оспори све Злоцинацке Радње Терористицке скривене Хунте које дјелује у врху муп а. Када сам пријавио Сипи 2019 год нарко дилере који 15 година дилају дрогу у мојој улици у мом насељу у бања луци Полиција ме је вребала и покушали су да мучки нацин да ме позову да додјем у холандију гдјр би био убијен .Врх Полиције и Посјединци из Врха Полиције и дрзаве управљају највећом Нарко злочиначком Органозавијом .иза сви организовани убистава Дилања дроге орузја стоје људе из Врха система.исто тако гледао сам као 10 годисњак покусај убиства моје породице и моји комсија и преживео сам неколико оружани напада као дијете мијсаног брака власт све чини да зачепи уста зртвама рата и крију ратне злоцинце и многи раде у полициском и другим дрзавним институцијама Бих је земља Апсурдна којом управља медјународна заједница она управо држи све те злоцинце на власти али госпођо уста ми нецете зачепити истину цу увјек говорити . Кад је Сипа истразивала ратни злоцин у бања луци Бањалучки муслимани су нестајали ноцу из своји куца горњи шехер сутулија врбања козарац поједина бањалуцка насеља људи су одводјени из своји куца и убијани као пси и ратни специјалци данас воде врх полиције Мадјународна заједница подтзава ове убице и злоцинце да заврсе злоцине које су почели ма балкану 90 ти.

Name

КМЕТ СИМАН

17.07.2021 22:19

врећо, лепир, ћургуз, ћулум, каран, крцун, доктор, шоша, јоја, Сава, ного, ђого, ђока, сиђипинг, ђисити, ален, владо, вулин, путин, курти, курта, мурта,

ОДГОВОРИТЕ