Официри: Спријечите превару, не желимо Жупљанина на челу!

Пуч и преврат. То се спрема у Организацији старјешина ВРС – поручују поједини официри. Апелују на ратне саборце да то не дозволе и да се спријечи превара која би требало да се изведе сутра на Скупштини у Угљевику.

Република Српска 14.07.2021 | 16:05
Официри: Спријечите превару, не желимо Жупљанина на челу!

Не престају реакције на дешавања у Организацији старјешина ВРС. Скупштина ће бити одржана сутра у 10 часова у Угљевику. Официри из бројних градских и општинских одбора попут Бањалуке, Бијељине, Приједора и других општинских одбора, не желе да на мјесто Организације дође Слободан Жупљанин, савјетник предсједника РС.

Жупљанин тврди да политика нема везе са овом причом, а ресорни министар не жели да коментарише проблеме у Организацији старјешина. 

Пуч и преврат. То се спрема у Организацији старјешина ВРС – поручују поједини официри. Апелују на ратне саборце да то не дозволе и да се спријечи превара која би требало да се изведе сутра на Скупштини у Угљевику.

Драги ратни друговим не дозволимо:

- Да нам политички мешетари газе људско достојанство и официрску част

- Да нам човјек спорне биографије води организацију која је створила и одбранила РС

- Да потцјењујемо борце

- Да нам политика цијепа чланство ради понуђених мрвица појединцима

- Да будемо послушници политичким пубертетлијама

- Да будући предсједник са полицијом уводи ред у Организацију

- Драги официри, очувајмо официрску част'' – наводи се у саопштењу старјешина које су потписали предсједник РО Бањалука Петар Ђуричић и предсједник РО Приједор Милоја Мисирача.

О официрској части, а неофицирком понашњу и подјелама унутар Организације – ресорни министар поприлично суздржан.

Позивницу за Скупштину која ће бити одржана сутра у Угљевику добио је министар борачко – инвалидске заштите Душко Милуновић. Неће ићи, због обавеза на сједници Владе, али ићи ће неко од његових сарадника. О проблемима који су се појавили у Организацији старјешина, не жели много да коментарише.

Сви коментари су се свели на то да увијек има незадовољних. Ресорни министарт трвди да нема политичког лобирања за наметању Слободана Жупљанина првог савјетника предсједника Републике Српске, високопозиционираног члана Социјалистичке партије РС за предсједника Организације старјешина.

''Одговорно тврдим да испред Социјалистичке партије никакав притисак на никог није вршен. Ја сам свјестан да има амбиција и афинитета да буду предсједници, али опет кажем они ће то пораванати на својој Скупштини '' – каже министар борачко – инвалидске заштите РС Душко Милуновић.

И док добар дио официра  тврди да Скупштина није легитимна, Слободан Жупљанин за БН тврди другачије. Каже да Скуопштину није било могуће организовати на вријеме због короне и смрти тадашњег предсједника Организације.

''Првог дана када су мјере укинуте Предсједништво је предузело мјере на организацији Скупштине и урадило све како је прописано Статутом и Пословником.Ову скупштину је сазвао легални и легитимни предсједник Скупштине у складу са Статутом и актима'' – каже за БН ТВ Слободан Жупљанин.

То није тачно тврди предсједник регионалног одбора Организације старјешина ВРС, из Бањалуке. Каже да Слободан Жупљанин крши Статут на који се позива.

''Наш Статут има пуно мањкавости и треба га мјењати. Велика овлаштења су дата у руке једног човјек. Војници су навикли да је сва власт у рукама једног, али у овој ситуацији то је неприхватљиво '' – каже предсједник регионалног одбора Организације старјешина ВРС, Бањалука Петар Ђуричић.

Слободан Жупљанин тврди да опозиција врши политички притисак. Опозиција с друге стране то одбацује и поручује да ако неко врши политичички притисак, да је то власт, а да у редовима старјешина не смије бити политике. ДНС-ов Радислав Јовичић поручује да су му се обратили бројни официри и мајори који су му предочили стварно стање на терену.

''Ја позивам официре да добро сагледају шта раде и не дозволе да се поквари такав догађај. Видите да је Скупштину сазвао Милоје Делетић који је по информацијама људи из Организације поднио оставку и никада се није појавио и сада се појавио. Такође добио сам документ да су сви органи изабрани и све су одлуке донесене, сутра је та Скупштина про форме ради да се ове одлуке испотписују'' – каже потпредсједник ДНС-а Радислав Јовичић.

Према тврдњама Радислав Јовичића, сутра ће на Скупштини бити ангажована и полиција која ће забранити улазак појединим члановима, иако члан три Статута Организације старјешина каже да је рад организације јаван.

(БН)

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

борац

14.07.2021 14:17

порука за насе старесине србске војнике иофицире дрзитесе цасти србског официра старесине и имадните србски понос и цаст србског официра сетитесе славних србских официра и војвода кпојису имали и дали зивот за официрску цаст којису били понос своје србске војске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

14.07.2021 15:29

То бисерка опет купила папка.

Name

Прави борац

14.07.2021 15:47

Заврши бар основну школу па се обрати.

Name

Ре

14.07.2021 16:16

А ти борац одмах у основну сколу, поновити градиво

Name

Гојко

14.07.2021 18:35

Ово је масло милуновица. Све је он то организовао.

Name

Да није миле..

15.07.2021 04:24

..и борце подијелио на. .изворне..И оне друге

Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

15.07.2021 05:53

Радиславе о чему причаш, до јуче је твој Марко уз раме са Додиком жарио и палио, кревељио се, у јавности хвалио најдуговјечнију коалицију, све је то његово удбашко масло. Видите у Приједору шта се ради, Колар, официр је издајица, градоначелник посвећен предсједнику скупштине, од Града Приједора направише Мјесна заједница Приједор.

Name

Драшко

14.07.2021 14:19

Позиција и опозиција су одавно уништиле све борачке организације. Годинама исти ликови немилосрдно грабе и отимају а исти тако двије трећине демобилисаних бораца не добија ни жуте банке. Ово је одавно престала бити Република Српска него је обична прћија криминалаца и издајника из позиције и опозиције како они себе називају. Жупљанин неће бити ништа гори јер сви они раде под истом командом којој су подређени али крај се приближава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

14.07.2021 14:23

Па засто нисте мјењали статут док је у организацији за вецину ситуација била уредна и док су организацију водили за вас уредни људи Тако це и овој власти када је изгубе највисе сметати закони које су они доносили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Официр

14.07.2021 16:39

Немој те само милоју да заборавите он сиромах није се још намирио, кад би могао бар још један мали ратић да се та официрчина поправи мало, треба још бар 100година живјети!

Name

Верита

14.07.2021 14:29

Да да, не требају људи са сумњивом биографијом на мјесту повјерења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Официр ВРС - бивши, по свему

14.07.2021 14:49

Жупљанин је ово удружење и основао, да би се ангажовао, поново вратио у политику. Не бих даље, знам доста, али он је жељан власти, други су "насјели". Поздрав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

14.07.2021 17:11

Браво,100% истина.

Name

Муња

14.07.2021 15:04

Опозиција да се организује и сутра у Угљевик што више људи да дође. Ови сектаси су одавно прешли све границе,треба им стати у крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Активни официр

14.07.2021 15:36

Са поносом без икакве мрље се носи цин који је зигом дрзаве застицен ! Нас је дрзава издала и ми смо официри ОСБиХ . На том списку јесу официри са упитном додјелом цинова те се тако и понасају ! У Мин рада и борацко инвалидске застите је савјетник пензионисани ГЕНЕРАЛ МИЛАН ТОРБИЦА “Брука за официре “ као и многи други ! Мало је “Цасних официра “ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

14.07.2021 15:45

Не дозволити ни под коју цијену!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

14.07.2021 16:11

Згазили су они вас давно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

14.07.2021 16:16

Браћо и сестре! како год било, али немој те дозволити ни да било шта буде МИЛОЈА МИСИРАЧА. Не слушајте његову причу да има какве правде он би давно одговарао на војном суду.Многе је мајке завио у црно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НСМА

14.07.2021 16:16

САД ИЛИ НИКАД !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

14.07.2021 18:30

Вели овај драги официри а ја кажем хебени официри ко ће бити на тој вашој скупштини политичари или ви официри? Ко ће дизати руку за тог Жупљанина а ко за тог ???, ко? Ви официри или политичари из власти или из опозиције? Ваљда ви гласате а кога ћете изабрати баш ме заболи. Мени се чини да ви политичите и да ту нема ни Ч од части официрске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОСТА

14.07.2021 19:00

Ја сам официр војске РС, због чега нам треба то удружење ? Били смо са војском и треба да останемо са њима ,чак да редове учврстимо због таквих и сличних мешетара који гледају само свој интерес ! Примјер је и овај из Зворника што организова ВЕТЕРАНЕ И УХЛЕБИ СЕБЕ ! ЖИВЕЛА СРПСКА РЕПУБЛИКА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

15.07.2021 03:59

Да ли ће Пејина унука да буде и у каквом својству данас на том скупу у Угљевику?

Name

Обицан цовјек

14.07.2021 20:33

Напријед борци,показите гамади да се не могу играти са нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мобилисани цивил

14.07.2021 21:48

Официрска ЧАСТ..??!! Шта то бијаше..??!! Негдје у теоријама, давно писаним ратним романима и причама постоји, али овдје и сада дефинитивно не постоји. Нема је. Ни у траговима. Нестала негдје без трага деведесетих година у одбрамбено отаџбинском рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

15.07.2021 06:22

Бирачка организација је довела борце на дно дна и борци и служе само за подсмех и за њихову добит, где сте ви Генерали, официри и сви остали заједно са борцима били пре да се не дозволи овако несто,у почетку кад су борци били запостављени још пре 20 и нешто година је требало кренути у обрачун за домаћим дзабалебаросима који се богате на рачун бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хистерио

15.07.2021 09:44

Немој да генерализујес када писес, него директно именом и презименом.

Name

Рембрант

15.07.2021 06:54

По....ам вам се на тај слоган на вратима.једном сам се зајебо,овај пут нееее.овај пут нек отадзбини слузи БУРЛЕ ЈУНИОР ј...м му комплет обитељ.милијарде су покрали он и РУДОЊА тата му.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

15.07.2021 09:04

Ста "официри" ? 1000 марака је костао други стамбиљ да те пусте из 16-те. Спонзори донесу цигарете у команду а војници не добију ни кутију. 1995.г. непријатељ досао 18 км близу Бањалуке. ВРС била сва поразбијана. Поклопите се и тисина. Не дао бог ником таквих "официра"

ОДГОВОРИТЕ