Приликом гашења пожара повријеђено 10 ватрогасаца

Током гашења пожара који је у послијеподневним сатима избио у брчанском насељу Пирометал у фирми за производњу и прераду пластике Зока Пластика, повријеђено је више од 10 ватрогасаца.

Босна и Херцеговина 13.07.2021 | 21:51
Приликом гашења пожара повријеђено 10 ватрогасаца

- У акцији гашења пожара и спашавања, повријеђено је више лица, од којих је више од десет припадника Професионалне ватрогасне јединице, који су директно изложени пожару у покушају локализовања, санирања и гашења. Тренутно су на терену четири возила ЈЗУ "Здравствени центар Брчко" Брчко дистрикта БиХ и Црвеног крста Брчко дистиркта БиХ, чије екипе пружају помоћ унесрећенима са задобивеним опекотинама и тровањем угљен моноксидом - навели су из Одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта БиХ.

Додали су да нико од повријеђених није животно угрожен, а процијењено је да задобивене повреде нису тежег карактера.

Из полиције су раније навели да је пожар пријављен око 17.20 сати.

- Одмах након пријаве обавјештен је дежурни Центра за обавјештавање и осматрање који је рекао да су већ упутили ватрогасце на лице мјеста, а тамо су изашли и полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта који су прикупили обавјештења да је ватра највјероватније избила у контејнеру који се налазио у кругу поменуте фирме - изјавила је за еБрчко Џевида Хукичевић, гласноговорница Полиције Брчко дистрикта.

(Фактор)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Странац

14.07.2021 05:44

Они себи ( мислим на ватрогасаце) нису у стању помоћи јер су претворени из Професионалне ватрогасне јединице у мјесто за ухљебе и подобне. Да нисам видио да имају сву могућу опрему коју изгледа нису у стању правилно употребити било би ми жао.

ОДГОВОРИТЕ