УЕФА званично покренула истрагу против Енглеза

УЕФА је званично покренула истрагу против Фудбалске асцијације Енглеске због великих организационих пропуста прије, током и по завршетку финала Европског првенства које је Италија на Вемблију добила послије пенала са 3:2.

Фудбал 13.07.2021 | 20:16
УЕФА званично покренула истрагу против Енглеза

Прије утакмице стотине енглеских навијача покушало је без улазница да уђе на стадион. Разуларени навијачи навалили су на редаре који нису могли да их зауставе, а ситуација се тек колико-толико смирила када је стигло полицијско појачање.

У општем хаосу који је трајао готово два сата ухапшене су 83 особе, а 19 полицајаца је повријеђено.

"Тимес" је овог уторка објавио свједочанства навијача који су оптужили неколицину редара да су за новац на стадион пуштали људе без улазница, а међу њима је било и познатих хулигана којима је онемогућено да купе карте. Неки од њих имали су ножеве, а неколицина њих је тукла италијанске навијаче.

УЕФА је конкретно оптужила ФА Енглеске за утрчавање навијача на терен, бацање предмета на терен од стране енглеских навијача, звиждање италијанској химни, паљење бакљи, као и за понашање енглеских навијача изван и унутар стадиона.

Занимљиво је да је Енглеска раније најавила кандидатуру за организацију Свјетског првенства 2030. године, а одлука о домаћинству биће донесена средином 2022. године. Енглески медији, међутим, пишу да је држава пропустима у организацији финала Еура знатно умањила шансе за добијање овог турнира.

(Телеграф)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Посматрач

13.07.2021 18:57

Погана нација

ОДГОВОРИТЕ