Режим дијели борце: Своје људе из кабинета постављају у њихове редове!

Скупштина Организације старјешина ВРС биће одржана у четвртак у Угљевику. Ову невладину организацију актуелна власт намјерава да стави под своју контролу, тврде наши саговорници. Према сазнањима БН ТВ фингирано је одржавање неколико мјесних одбора да би се створили какви - такви услови за одржавање скупштине.

Република Српска 13.07.2021 | 19:46
Режим дијели борце: Своје људе из кабинета постављају у њихове редове!

Официри који су стали пред нашу камеру кажу да су тројица бивших потпредсједника Предсједништва Организације које је поставио покојни предсједник Милован Милутиновић себи узели за право, половином априла мјесеца да уз помоћ полиције, на нелегалан начин проводе илегалне изборе у Организацији кршећи прије свега Статут Организације.

Спрема се превара и подјела са борачким организацијама у режији власти РС. Овај пут је на удару Организација старјешина Војске Републике Српске, којом се жели у потпуности овладати  у сврху подршке СНСД-у на изборима 2022. године. Поручују то представници и чланови бројних градских и општинских одбора попут Бањалуке, Бијељине, Приједора и других општинских одбора.

''Једноставно једна хајдучија, пуч у организацији све у циљу да један човјек дође на мјесто предсједника, то је неофицирски, и то се прије или касније мора укинути. Био бих најсретнији кад би Влада укинула одлуку о Статусу, људи су неки кренули са обећањима да ће добити мрвице и зато су се продали. Нудили су и мени, нисам пристао. Сматрам да ова Организација треба да буде чиста и ван политике'' – каже један од оснивача Организације старјешина ВРС Драгић Гојковић.

''Неким људима је стало да унеким странкама заузму неке позиције и њима је битно једно овакво Удружење прислонити уз неку странку гдје би се они афирмисали као страначки људи и вјероватно размишљају о изборима који сиједе наредне године'' – каже за БН ТВ почасни члан Организације Владо Лукић.

Члан 48 Статута Организације старјешина ВРС каже да мандат члановим Предсједништва траје четири године уз могућност поновног избора. Мандат је почео 4. априла 2017. године и истекао је у априлу ове године. То значи да ће и Скупштина која је заказана за четвртак бити нелегитимна, каже за БН ТВ бивши предсједник Владе, официр и почасни члан Организације  Владо Лукић.

''Ово што је група људи којима је истекао мандат они нису вјеродостојни да организују Скупштину, а поготово не могу да представљају Предсједништво, већ то треба да учини група људи, регионали одборили или неко, којима мандат није истекао'' – каже Лукић.

Представнике организација које су у саставу Регионалног одбора Бањалука нико није позвао на Скупштину у Углевик. То, кажу, довољно говори шта је намјера једне групе људи.

''Према нашем Статуту ми смо дужни да спријечимо подјелу официра на политичкој основи, ми то покушавамо да радимо. Међутим сада изгледа политика има наммјеру да на чело предсједника Организације постави свог човјека '' – каже мајор из Бијељине Милан Рикић.

''Тај процес је почео инкогнито, ми не знамо, ни када, ни гдје. Наводно су се одржавали некакви избори, али  то су били инсталисани играчи на терену, они су тамо доносили одлуке, али ја званично као предсједник Регионалног одбора Бањалука, мој колега у Приједору, мој колега у Бијељини,  ми званично не знамо само да се дешава'' – каже предсједник регионалног одбора Организације старјешина ВРС, Бањалука Петар Ђуричић.

Зато знају да политика улази на мала врата у ову организацију. То потврђује и податак да је као кандидат за предсједника Организације страрјешина предложен Слободан Жупљанин, савјетник у кабинету предсједника РС Жељке Цвијановић. Жупљанин је, између осталог, другостепеном пресудом Суда БИХ  2011 године осуђен на годину дана затвора  због кривичног дјела утаја пореза. 

''Човјек који је јавно подржао контрамитинг странке чији је предсједник Милорад Додик, која је била наспрам праведних захтјева бораца и подршка Додику и сви други његови иступи говоре да  он није човјек који заступа интересе бораца који су створили РС,  суштина је лични интерес групе коју предводи'' – каже предсједник Градске организације старјешина ВРС, Бањалука Зоран Штрбац.

''Он је високопозиционар у власти. Шта то значи? Да ће предсјеник једне НВО бити човјек функционер власти, нема ту шта висе да причамо, то је довљно'' – каже Ђуричић.

''Ми као Организација немамо ништа друго него примјенити чланове Статута који су предвиђени, Оловка и папир су једино оружје којима се можемо борити против избора који се очекује'' – каже мајор Ракић.

Они који нису позвани, поручују да ће свакако отићи у четвртак у Угљевик. Како сада свари стоје, Скупштина би могла да буде веома бурна. 

(БН)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

РЕ

13.07.2021 18:11

Не видим разлог зашто бурле неда ништа борцима РС што траже, када све финанцира у свом режиму кредитним задужењима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

14.07.2021 05:28

Подијели па владај. .

Name

Хвала

14.07.2021 06:21

Хвала Додо што си Борац учинио великим поново. Оно синоћ ће Бањалучани памтити док живе. Каква утакмица, каква атмосфера

Name

Лактаси

14.07.2021 06:52

Тако су лажне „ветераниме“ пројектовали Милорад Додик и Игор Радојичић у Бањалуци, а које предводи један опскурни лик - извјесни Жељко Милинковић. Поменути је два пута током рата дезертирао, а други пут је завршио у војном затвору. Ријеч је о особи за коју би борце и друштво у цјелини требало бити срамота што је такав лик уопште био припадник ВРС, а камоли да је на челу бањалучких „ветерана“. поменути се налази на челу фантомске организације која је настала одвајањем од легалног Удружења ветерана Бањалуке, на чијем челу се налази проф. Петар Ђуричић. Иначе, Ж. Милинковић не само да има опскурну ратну и поратну прошлост, него да национална жалост буде већа, исти током Параде 09.01. редовно испред удружења ветерана Р.С. носи заставу Српске на дефилеу, док иза њега корача у име ветерана неколико ликова сличног профила. Иначе, полиција је 19.07.2020. године ухапсила поменутог Ж.М. док је са својим сином Д.М. по Бањалуци изводио приватне полицијске вјежбе узнемирујући грађане, те је након вишеструке пријаве грађана насеља Пријечани реаговала полиција. Сада је тај исти Жељко Милинковић члан комисије за додјелу астрономских 100 КМ борачкој сиротињи у Лакташима, иако је тзв. предсједник лажних "ветерана" у Бањалуци.

Name

Борац

13.07.2021 18:13

Борци требају изаци на протесте и растјерати дезертере,профитере и лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

13.07.2021 20:10

Који боринг где ти видје борце..

Name

Ре

13.07.2021 20:26

Е мој борац

Name

борац

14.07.2021 04:50

Сјецам се ја добро и они бораца који су по линији носили опљцкане телевизоре неки цак и ситне алатке.Зар са таквима да русис мафију.Никакав смо ми народ.

Name

Лака

13.07.2021 18:20

Опет власт гура фукару. Сви Б. Лучани знају да је тај Жупљанин велика фукара, љигавац и полтрони секте на власти....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

13.07.2021 18:34

Једном јајара, увијек јајара. Логично је да су, они који се у рату јајарили у позадини и у командама пљачкали да и сада подржавају профитере и криминалце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

13.07.2021 18:35

Познато је да је Слободан Жупљанин још као студент постао сарадник ДБ и на основу тога и сада гради политичку каријеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

13.07.2021 18:40

Сви сте ви ту из личног интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анархија

13.07.2021 19:12

Тај такозвани Баја, водја секте врси далекосежне припреме за изборе 2022. Све ће парама и обећањима скупљати за гласове јер за њега и секту избори идуце године су бити или не бити. Одласком са власти губи сваки утицај у РС и апсана је будућност и његова и тајкуна му.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крејиц

13.07.2021 19:16

Ради се о Зупљанину званом Бебац. Лопов и преварант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Езекиљ

13.07.2021 19:18

Па зар они већ нису били подијељени у вријеме Биљане Плавшић и Додика? Сјећамо се борачке организације "Слога", или тако некако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

13.07.2021 20:44

Хтио код нас у Котор Варосу бити нацелник. Изгубио на изборима катастрофално. Сраман цовјек боље реци нецовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не би било чудно

13.07.2021 20:44

Да пејина унука понуди неког свог хосовца , или тако нешто . Шта борци , истински ствараоци републике неће доживјети од ових властодржаца , коју предводи највећи дезертер и издајник , а ни остатак екипе није ништа бољи , све сами дезертери , издајници , који у већини случајева раде за интерес хрватске државе . И шта борци могу да очекују од такве багре , могу очекивати још већа понижења и то ће трајати све дотле , док не преузму ствари у своје руке .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајкан

13.07.2021 20:48

Зупљанин је од студентских дана удбас. Ко не вјерује нек процита књигу Цувари Југославије гдје се налази његово конспиративно име. Никакав цовјек нико га не воли. Тески материјалиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ронко

13.07.2021 21:02

Две струје.Једна је за опозицију,друга је за позицију.А ствар се предстаља да су ови који се буне кобијаги независни.Да се не лаземо.Борба за добру плату,добру фотељу,добру секретарицу,добар ауто ... .Добре привелегије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х

13.07.2021 21:55

Часни официри ВРС не дозволите да са вама манипулишу и да појединци остварују своје замишљене циљеве. Борите се за јединство и боља права бораца, јер та категорија је и била на фронту у стварању РС. Преко својих веза провјерите да ли је Лукач, министар МУП РС, прошле године, 2020., од Владе РС тражио 400 000,оо КМ за бивше Одреде специјалне полиције МУП РС, дакле 8 Одреда, сваком по 50 000,оо КМ. Пошто наводно тај захтјев у Влади РС није прошао, онда је, опет кажем наводно, Лукач рекао да ће он из неког фонда изнаћи наведени новац за сваки бивши Одред. Није ми познато да ли је то и реализовано, али је битно да се каже да је наведени новац требао бити додијељен за мотивацију и рад појединаца из бивших Одреда који су одани Лукачу. Рад тих Лукачевих појединаца је био усмјерен да прилазе бившим официрима ВРС, посебно истакнутим старјешинама, и да са њима врше преговоре за формирање јединствене Борачке организације Републике Српске и да се смијени генерал Савичић, а на његово мјесто да се постави Лукачев човјек који ће одрађивати послове по директиви Лукача, јер су Лукачеве велике амбиције, човјек би волио бити и Предсједник РС. Па борци и старјешине ВРС провјерите шта се радило на терену и који су крајњи циљеви Лукача па након ових провјера ћете ваљда себи поставити питање докле ћете бити оруђе у туђим рукама. На крају провјерите моралност и тих из бивших Одреда специјалних јединица полиције МУП РС који су радили на терену па ћете се ваљда отријезнити. Слажем се да се треба борити да Борачка организација остане недјељива и јединствена и да се пуним капацитетом бори са своја права и за опстанак РС, а не да ју дијеле како би са њом манипулисали за ради нечијих циљева. Лукач је подијелио полицију МУП РС у погледу права на обрачун приликом пензионисања што је ван сваког људског разума, а да не направи раздор у Борачкој организацији РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мистер Но

14.07.2021 04:04

Који борци? Ја сам у рат отисао са 20 година сад имам 51. Оно сто је остало од Бораца је или умрло или послије рата отисло из РС односно БиХ. Нема бораца имају само ови клинци сто лају и сто се ките перијем моје генерације која је највисе глава дала низашто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тнт

14.07.2021 05:05

Тако се бруле бори и за РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

14.07.2021 05:23

Какви борци нема бораца то су остаци Криминалаца,плацкаса и убица 1992-1995 Ако је неки постен био он је погинуо или Нетрази ниста ниодкога ,ти сто тразе нестало плацке и силе а ниста незнају радити осим плацкати ,отимати и убијати то Ронхил зна добро косу они само цека изборе требајуму гласови Послаце он доста њих у Фоцу убрзо По борацку од 20 Година

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.07.2021 06:16

паразит је паразит бијо где а гдесу били деведесетих година мозда диловали ронхил цигарете паих сада гурају поново из кабинета да продају маглу борцима богих клео и свети кнез лазар са газиместана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пис

14.07.2021 06:42

Какво дјељење бораца. Који борци..?? Засто се борили..?? За ове као сто је додик. За ове сто све раде и говоре против других разлицитих. Такви су нас и довели до овога стања сад. Да морамо ици на запад да зарадимо за хљеба. Који борци. Који умови. Која република. За коју земљу. Босна је ово будале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука врбас ривер

14.07.2021 07:40

Гдје су били ови ликови посљедњих десет година? Сад су иyмигољили из рупа кад је до њих вода досла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

14.07.2021 12:12

Издајници, ратни и поратни профитери и криминалци никада нису и никада неце припадати борацкој категорији! Свим разумним људима у РС је јасно за шта су се ти олоси борили и такви непријатељи, издајници само себе представљају! Као "такви" уци це на страницу срамне историје српског народа!

ОДГОВОРИТЕ