Скандал: Мечеви на Вимблдону су намјештени!

После приче о намештању тениских мечева на Ролан Гаросу и два меча на Вимблдону, који се завршио пре само два дана, налазе се под сумњом да су била намештена.

Тенис 13.07.2021 | 17:09
Скандал: Мечеви на Вимблдону су намјештени!

Немачки лист "Дие Wелт" је дошао у посед информација могућих манипулација резултата на гренд слем турниру у Лондону, који су се догодили у претходне две седмице?

Наиме, један сусрет који је под сумњом јесте из првог кола мушког дубла, у којем је један пар освојио први, па изгубио наредна два сета. Тајминг великих уплата новца да ће тај пар изгубити меч је оно што је привукло пажњу.

Још занимљивији је случај другог сусрета.

Ради се о мечу првог кола мушког сингла у којем је играо један немачки тенисер, али се наводи да је он само случајно уплетен, јер је меч сумњив због онога што је радио његов противник. Наводи се да је петоцифрена свота новца била уплаћена пред крај другог сета на тачан резултат, као и да су биле посебне уплате на број гемова у мечу. И обе уплате су биле добитне.

Не постоје никакве индиције о ком немачком тенисеру се ради - осим Колшрајбера, у првом колу су учествовали и Јаник Ханфман, Оскар Оте, Доминик Кепфер, квалификант Данијел Масур, Александер Зверев и Јан Ленард Штруф.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар