Макрон најавио нова ограничења за невакцинисане

Рекордан број Француза покушао је резервисати термине за вакцинисање против Цовид-19 у понедјељак навече, након што је предсједник Еммануел Макрон најавио низ мјера за оне који не буду имали 'здравствену пропусницу'.

Свијет 13.07.2021 | 15:42
Макрон најавио нова ограничења за невакцинисане

У обраћању нацији, Макрон је најавио да ће од сљедећег мјесеца сви који желе јести или пити у ресторанима, путовати возом или посјетити трговачки центар морати показати доказ о вакцинисању или негативан тест.

Такозвана "здравствена пропусница" такође ће бити потребна за присуство фестивалу, позоришној представи или кино-пројекцији као дио владине стратегије за сузбијање све већег броја нових случајева коронавируса повезаних с варијантом Делта.

"Вакцинисање није обавезно, али продужићемо здравствену карту до максимума како бисмо постакли што више вас да се вакцинишете", рекао је Мацрон.

Како се очекује они који нису вакцинисани ће морати обавити тест за сваки ресторански оброк или пиће.

Макроново обраћања имало је тренутни утицај на многе невакцинисане Французе, па је главне wеб страница за резервисање термина за вакцинисање регистрирала нагли пораст посјета.

Wеб страница Доцтолиб извијестила је да је рекордних 20.000 термина забиљежених сваке минуте у понедјељак навече. Страница је објавила да је у уторак рано ујутро укупно 926.000 људи резервисало први дозу вакцине што је "апсолутни рекорд", извјештава Франце 24.

Цовид тестови, који су тренутно бесплатни, мораће се плаћати од септембра "како би се постакло вакцинисање умјесто да се подузимају многи тестови", додао је Мацрон.

Француски предсједник је такође најавио од септембра обавезно вакцинисање за здравствено особље, раднике домова за пензионере и друге који раде с рањивим особама у складу са сличним потезима у Грчкој, Италији и Британији.

Министар здравства Оливиер Вéран рекао је да од септембра невакцинисано особље неће моћи радити и неће бити плаћено.

"Наша се земља суочава с порастом епидемије, у континенталној Француској, али и у иностранству. Ситуација је под контролом, али ако сада не будемо реаговали, број случајева знатно ће се повећати и довести до пораста броја хоспитализација", рекао је Макрон на почетку свог обраћања.

(Агенције)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Ја

13.07.2021 14:04

Циста дискриминација

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрекавац

13.07.2021 14:42

Пази ти њега, вакцинисање није обавезно али " сви који желе јести или пити у ресторанима, путовати возом или посјетити трговачки центар це морати показати доказ о вакцинисању или негативан тест " .И да будемо нацисто, да ли вакцинисане особе могу да преносе вирус ? Питање од милион долара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре дрекавац

13.07.2021 22:15

Вакцинисане особе могу да преносе вирус, али у мањем обиму. Првенствена улога вакцине је да застити од теских симптома и посљедица и то је наведено у опису сваке вакцине ако сте икад цитали. И заиста, све доступне вакцине стите у великој мјери од теских посљедица, сто је доказано и постоје радови и подаци који то потврдјују. На овај нацин се смањује притисак на здравство, па се стите и обољели од других теских болести, којима је здравствена застита ускрацена или битно умањена због цовида. Због тога је вазно да сто мање обољелих развија теску слику, за сто је управо намијењена вакцина.

Name

Маx

13.07.2021 14:49

Један од корака,народ треба да се дигне и разхебе овај циркус и наметање послусности... Ко хоце Кину нек иде тамо нама не треба..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

13.07.2021 15:20

Џаба пишете никад се вакцинисати нећу,без обзира колико је у Бурундију заражених или Тахитију.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2021 15:48

Како неш,пропадосе вакцине.

Name

Луна

13.07.2021 16:28

Ни ја. Само лазу смишљају нацин да приморају народ, а народ неце јер зна ста је у вакцинама и каква је намјењена. Он пуста вакцинисане а знамо да они могу имати и пренијети корону на нас здраве. Како то објасњавате будале необразоване. Јадонесем тестдасам негативна на корону а тамо неки пелцовани ми пренесе. Види се на ста иде да вакцине у стовецем брону дају да убију становниство

Name

Ре Луна

13.07.2021 22:04

Господјо Луна, казете народ зна ста је у вакцинама. Ево ја не знам, мозете да ми појасните ста је у њима, јер претпостављам да се бавите вирусима и епидемиологијом?

Name

Луно

13.07.2021 22:36

Луна: "Народ зна ста је у вакцинама" Вакцина: мРНА, липидс ((4-хyдроxyбутyл)азанедиyл)бис(хеxане-6,1-диyл)бис(2-хеxyлдецаноате), 2 [(полyетхyлене глyцол)-2000]-Н,Н-дитетрадецyлацетамиде, 1,2-Дистеароyл-сн-глyцеро-3- пхоспхоцхолине, анд цхолестерол), потассиум цхлориде, монобасиц потассиум пхоспхате, содиум цхлориде, дибасиц содиум пхоспхате дихyдрате, анд суцросе. И ста народ зна објасните?

Name

Тодор

13.07.2021 16:07

Који хорор,цуј здравствену пропусницу,план кабалиста неце успјети да поробе свијет,иду на то да онај ко нема ковид аусвајс неце моци купити ниста у трговини,неце моци уци у аутобус,неце моци добити посао једноставно неце моци ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се

13.07.2021 16:26

Цему присила за вакцинацију? Ако сам вакцинисан, засто бих се пласио невакцинисаног? Овде несто јако смрди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2021 22:08

Проблем је сто одредјени проценат људи не мозе да прими вакцину због алергија на неки од њених састојака или имају битно ослабљен имуни систем, па им се вакцина не препоруцује.. Засто та група треба да буде талац некога ко из пуке неинформисаности или заглупљености не зели да застити себе, а и друге око себе, зато новаxере избацити из јавних мјеста да би разумни људи могли да се врате нормалном зивоту.

Name

Ре Питам се

14.07.2021 06:28

Проблем је у томе сто је веца вјероватноћа да невакцинисани развије теску клиничку слику, па це заузети мјеста у болницама. Па када недај боже некјо теби близак добије инфракт не могу га примити нити лијечити јер је препуна болница.

Name

Хм

15.07.2021 15:41

Цовјеце није било ниједне независне студије о вакцинама коју не финансира фармакомафија....нема доказа да вакцинисани мање обољевају од короне....бас напротив имају оптерецен имунитет и не могу природно да се бране од вируса те су подлозни висе и другим болестима....о неуролоским и кардиолоским нуспојавама вец цујемо а ста це тек бити за годину двије

Name

Мујо

13.07.2021 20:38

Исправна одлука одговорног политицара. Засто би ми вецина вакцинисаних испастала због мањине која не зели да се вакцинисе. Нигдје не стоји да вакцина спрецава инфекцију, али спрецава тезак облик обољења и хоспитализацију. Сто и јесте крајњи циљ, да се спријеци индиректно колапс здравственог система. Зато свака цаст политицару који брине о свом народу. Све који не зеле да се вакцинису треба санкционисати а то најбоље дјелује кад се уради по дзепу и то је исправан пут, нецес да се вакцинисес ( и то бесплатно) е па изволи носи маску и плацај 50 Еура за тест свака 3 дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

15.07.2021 14:06

Који си ти морон и ретард глуп ко тоцило, идиоте на ТВ гледас све саме лази од поцетка пландемије мозак ти је скуван моронцино.

Name

Ре Горан

14.07.2021 05:14

Свака цаст брате на коментару. Има нас виае него сто они мисле а ти Мујо не једи г....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

14.07.2021 05:18

Који сте ви болесници фуј ....Да попијем каафу мора тест а вакцинисани не морају ...а вакцинисани могу да се заразе и да пренесу вирус....кога висе правитее будалама....циљ је само да се вакцине потросе па цете друге да правите ....нове вирусе да пустате...а сојеве само измисљате....сад и гама сој се појавио мајку му ...ламбда гама делта...ста је сад алфа сој у најави ? Треба Бога да уради поново Потоп ...превисе је зла и гамади сад на Земљи

ОДГОВОРИТЕ
Name

калимеро

14.07.2021 10:53

Поздрављају те зути прслуци. Газде су наредиле измисљени вирус да људима не платите повецање плата. Само вас посматрамо. А ја и народ трпимо .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

15.07.2021 06:27

Готов си мајмуне патуљасти!!!

ОДГОВОРИТЕ