Бањалука добија кошаркашки терен посвећен Слађани Голић

Свечано отварање је у сриједу, 14. јула у 17 часова.

Република Српска 13.07.2021 | 14:48
Бањалука добија кошаркашки терен посвећен Слађани Голић

Прва асоцијација на Борик је чувена дворана у којој се скоро пола вијека одржавају спортски догађаји, прије свега кошарка, а ово насеље ће сада добити још једну оазу под обручима! У оквиру акције “Сто терена за једну игру”, компанија Моззарт обнавља још једно игралиште у Бањалуци, које ће добити име по прослављеној кошаркашици Југославије Слађани Голић!

Свечано отварање заказано је за сриједу, 14. јула у 17 часова, а поред чланице фантастичне сребрне генерације, догађају ће присуствовати и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Терен у Борику је 86. по реду у традиционалној акцији коју компанија Моззарт већ годинама организује у оквиру свог друштвено одговорног рада. Наиме, ова акција је једна од најпознатијих у Србији, а недавно је проширена на Републику Српску, гдје су већ отворена два терена.
Најприје је обновљено игралиште у Добоју, које је названо по кошаркашком хероју овог града, Огњену Кузмићу, а потом су Жарко Паспаљ и Ратко Николић отворили реконструисан мултифункционални терен у бањалучком парку Младен Стојановић, гдје се млађе генерације у великом броју окупљају да играју баскет или рукомет.

Управо је то и циљ Моззартове акције – да се млади врате праве спортским вриједностима, да се друже и баве спортом, професионално или рекреативно. Управо на оваквим теренима су широм Србије и Републике Српске стасавала велика кошаркашка имена, а обновом се пружа прилика неким новим клинцима да крену стопама шампиона.

Сада ће и становници насеља Борик, на углу улица Саве Ковачевића и Реље Крилатице, добити модерно кошаркашко игралиште. 
Прије свечаног отварања, екипе ЖКК Млади Крајишник и ЖКК Орлови одиграће пријатељску ревијалну утакмицу. Након пресјецања врпце, на терен ће изаћи играчи пријављени за шутирање тројки, а најбоље међу њима очекују вриједне награде. Такође, за сваки кош компанија Моззарт ће донирати по 100 КМ, а укупан фонд ће бити прослијеђен у хуманитарне сврхе. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дрнд

13.07.2021 21:30

Сад је напокон постало јасно сто је багер тамо радио.

ОДГОВОРИТЕ