Шаровић: СДС је увијек био уз народ и Републику Српску

„Другачији су изазови али наша преданост Републици Српској је једнака као и прије 31. годину. Свих ових година Српска демократска странка је дијелила судбину свога народа и управо је у томе рецепт наше снаге и политичког трајања“, истакао је Шаровић.

Република Српска 12.07.2021 | 14:30
Шаровић: СДС је увијек био уз народ и Републику Српску

- Данас на 31. годишњицу постојања Српске демократске странке могу да кажем да је Република Српска незамислива без Српске демократске странке. Вјерујем да ћемо заједно са нашим партнерима који су данас дошли да увеличају нашу крсну славу, наредне године
Републици Српској донијети неопходне промјене – рекао је предсједник СДС Мирко Шаровић приликом свечаности обиљежавања крсне славе Српске демократске странке и 31. годишњице од постојања СДС-а.

„Ми смо претеча Републике Српске, под нашом заставом донијели смо слободу нашем народу и наше мјесто се зна у историји Републике Српске. Данас неке нове генерације живе и расту под нашом заставом дијелећи исти патриотизам и љубав према Републици Српској. Од почетка до данас остали смо и српска и демократска странка и тако ће бити и у годинама пред нама“, поручио је Шаровић.

Предсједник СДС је казао да је и данас као и прије 31 годину Република Српска највеће завјештање Српске демократске странке.

„Другачији су изазови али наша преданост Републици Српској је једнака као и прије 31. годину. Свих ових година Српска демократска странка је дијелила судбину свога народа и управо је у томе рецепт наше снаге и политичког трајања“, истакао је Шаровић.

Замјеник предсједника СДС Милан Радовић истакао је да му је част што се централна прослава Петровдана одржава баш у Бања Луци и изразио увјерење да ће СДС 2022. године у Бања Луци бити побједничка партија.

„Свакодневно у Бањалуци збијамо редове, велики број нових чланова нам прилази и најкасније до 15. октобра формираћемо све органе Градске организацији и значајно оснажени вратићемо СДС-у позицију коју заслужује у Бањалуци“,  поручио је Радовић.

Делегације СДС јутрос је присуствовала богослужењу у цркви Христа Спаситеља у Бањалуци, а положени су и вијенци на спомен обиљежју палим српским борцима у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату.

Крсној слави и обиљежавању 31 годишњице од настанка Српске демократске странке биле су бројне званице и гости, међу којима су и делегације коалиционих партнера ПДП, ДНС-а СПС-а ..., као и министар у Влади Србије Ненад Поповић.

Српска демократска странка настала је на Петровдан прије 31 годину у Сарајеву, након што су биле формиране Странка демократске акције и Хрватска демократска заједница у БиХ.

Оснивачка скупштина СДС-а одржана је у сарајевској Скендерији, а први предсједник је био Радован Караџић.

Након њега предсједник СДС-а је био Алекса Буха, затим Драган Калинић, па Драган Чавић, Младен Босић и Вукота Говедарица. 

Српска демократска странка је најстарија странка у Републици Српској и за разлику од других странака у Републици Српској, па и у региону је странка са бурним историјским насљеђем.

Осјетила је и "бич" међународне заједнице, а било је и покушаја да јој се забрани политички рад....

Успјела је све то, као и унутрашња превирања да преживи и након свих ових година друга је политичка снага у Републици Српској која поново претендује да на наредним изборима преузме власт у Српској и БиХ.

 

Градски одбор СДС у Бијељини, такође је обиљжио крсну славу и 31 годину постојања те странке. Домаћин и кум је био градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дјорјде

12.07.2021 12:38

Напред брацо до побједе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.07.2021 13:24

Зато и јесмо у оваквој ситуацији!

Name

Срећно било

12.07.2021 13:05

Шаровић, станивуковић, нешић и селаковић - свијетло на крају тунела. Срећна слава домаћини!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан

12.07.2021 13:23

Милан,Јелена и Драско трио фантастило

ОДГОВОРИТЕ
Name

МиКи

12.07.2021 13:48

Има ли дје Цицка Бјелице, ил Додикова странка нема славу

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

12.07.2021 14:24

Иде ли ико други у цркву осим ових политицара?Користе све за ради власти.

ОДГОВОРИТЕ