Поповић код Вишковића: Договор о инвестицајама

 Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић оцијенили су да улагање у индустрију информационих технологија представља велику развојну прилику за Србију и Српску, те истакли да је потребно додатно подстицати међусобну сарадњу код отварања нових научно-технолошких паркова и иновационих центара за развој старт ап предузећа.

Република Српска 12.07.2021 | 11:40
Поповић код Вишковића: Договор о инвестицајама

Вишковић је на данашњем састанку у Бањалуци информисао Поповића да Република Српска улази у градњу научно-технолошког парка у Бањалуци, на локацији у кругу кампуса бањалучког универзитета, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Истовремено, предсједник Владе најавио је да ће, поучени одличним резултатима Иновационог центра у Бањалуци, нови иновациони центар бити основан и у Зворнику, како би подстакли отварање старт ап предузећа и у овом дијелу Републике Српске.

Поповић је рекао да је Србија спремна да Републици Српској стави на располагање све своје постојеће ресурсе у области информационих технологија, како би и Република Српска додатно унаприједила ову, изузетно важну грану индустрије.

Говорећи о процесу имунизације, Вишковић је захвалио Поповићу за помоћ коју је Србија пружила током пандемије вируса корона, истичући да је за Републику Српску од изузетне важности предстојећа производња вакцине "спутњик" у Институту за вирусологију, серуме и вакцине "Торлак". 

(Срна) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Србо

12.07.2021 10:08

Вишковић наплати дуговања и сину створи фирму од овог успјешног проф, на Маш, факултету.браво за сина, некад су синови премијера отварали кафиће од пара које су добијали за кифлу ,кад су ишли у школу, сад идемо великом напретку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

12.07.2021 14:26

Дал се балван похвалио колика му је плата? Или како је сину намјестио милионски посао?

Name

Дејан

12.07.2021 10:23

Одговорна власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАлИ РАДОЈИЦА

12.07.2021 12:08

ДОК СЕ ВИ ДОГИВАРАТЕ,СТРУЦЊАЦИ ОДЛАЗЕ У ИНОСТРАНСТВО А ВАСИ НЕПУСНЕНИ СА КУОКЈЕНИМ ДИПЛОМАМА ВИДЕ ЗЕМЉУ У СУНОВРАТ.

Name

хехе

12.07.2021 14:06

Нејаки не зна упалит рацунар а прица о новим технологијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

12.07.2021 19:29

Нажалост није једини, пошто већина министара, буљи у лаптоп, као да је Е.Т.

Name

Директ

12.07.2021 19:15

Господо са власти, за ИТ сектор није довољно само ИТ центар "посадити", већ и улагати у образовање које ће изњедрити ИТ инжињере, који би послије школе радили у тим центрима. Осим тога, по којој сте то логици, за изградњу новог ИТ центра, одабрали Зворник, а не Бијељину, која је други најмногољуднији град у РС тј. први послије Бања Луке, пошто обично се ИТ центри граде, тамо гдје има највише људи, па самим тим и ИТ инжињера.

ОДГОВОРИТЕ