Широм Италије славље, највеће окупљање у Риму

- Широм Италије навијачи су ноћас славили побједу своје фудбалске репрезентације над Енглеском у финалу Европског првенства, а највеће окупљање био је у Риму.

Свијет 12.07.2021 | 07:41
Широм Италије славље, највеће окупљање у Риму

У зони за навијаче у главном граду, хиљаде људи почеле су да скачу у грле се у тренутку када је Италија тријумфовала резултатом 3:2 након бољег извођења једанаестераца.

Ово је прва европска титула за Италију од 1968. године, а Енглеска је без великог трофеја од 1966. године, када је у финалу Свјетског првенства побиједила Њамачку, подсјећа Би-Би-Си.

Одмах након завршетка утакмице на стадиону Вембли, широм Италије почеле су прославе.

Испаљиван је ватромет, а свуда се махало заставама Италије у великом одушевљењу које се вратило у ову земљу након тешке кризе коју је донијела пандемија.

Италијански тренер Роберто Манћини у сузама је рекао да су се три године тешког рада исплатиле на овом такмичењу.

"Били смо веома добри, није било никаквих проблема међу играчима и свака им част на томе. Не само на терену, ту су одграли бриљантно, него сматрам и да смо били у стању да искујемо тимски дух. Они ће увијек бити синоним за овај тријумф јер се толико поштују међусобно", рекао је Манћини након утакмице.

УЕФА је прогласила италијанског одбрамбеног играча Леонарда Бонућија /34/ и стријелца гола за свој тим у регуларном току меча за звијезду утакмице. Он је освојио свој први међународни трофеј, девет година након пораза од Шпаније у финалу Европског првенства 2012. године.

Он је викао у камеру "Враћа се у Рим" након утакмице, што је био одговор на стих популарне пјесме енглеских навијача "Враћа се кући", која је посвећена фудбалу и великом трофеју.

"Слушали смо то од првог дана, од утакмице са Данском, да ће пехар да иде у Лондон. Жао ми је због њих, али пехар лети у Рим да би Италијани широм свијета могли да уживају у овом такмичењу", рекао је Бонући.

Италијански предсједник Серђо Матарела честитао је Манћинију и играчима јер су "добро представљали Италију и донијели част у спорт". 

(Срна Фото: Анадолија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

12.07.2021 05:55

Сви се препали короне, како може бити толико људи на једном мјесту, а тек утакмица, 70 000 људи, престане нас правити будалама више са том вашом игром вируса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чије ичи ово невиде

12.07.2021 07:23

Па зар после овога еврпоског првенства у току епидемије,,, небитно колико је јака сад,,, може неко у европи рећи да нема манипулације са народом. Зар ово све гледат и вјероват у све истине о корони.? Зар у блиској будућности опет све затворит и људе замотат у маске прљаве и давити са њима.? Зар је могуће очи имат здраве а невидити њима.? Зар је могуће бити толико послушан према неком што све ово користи у неке своје намјере.!? Зар је добро бити глуп.??????

ОДГОВОРИТЕ