Супруга убијеног предсједника открила детаље

Удовица убијеног председника Хаитија Жовенела Моиза, Мартин која се налази у болници описала је моменат када су она и њен муж нападнути у свом дому.

Свијет 11.07.2021 | 08:58
Супруга убијеног предсједника открила детаље

Она је рекла да се напад догодио ''тако брзо'' да њен супруг Жовенел није био у могућности ништа да каже.

Мартин је повређена у нападу и пребачена је у болницу у Мајамију, пише ББЦ.

У суботу, она је на друштвену мрежу Твитер поставила гласовну поруку у којој је рекла да ће наставити да ради свој посао. Бројни људи су потврдили да је то глас председникове супруге.

-Брзином светлости они су ушли у моју кућу и изрешетали мог мужа, рекла је она у снимку, описујући моменат када је он убијен.

-Морате бити бескрупулозан злочинац да бисте извршили атентат на председника попут Жовенела Моиза, а да му нисте дали ни шансу да каже иједну реч, наставила је.

Истакла је да је њен супруг био на мети из политичких разлога, посебно јер се помињао референдум о промени Устава, који је председнику могао дати вец́у моц́.

Како је рекла, појединци су желели да убију председников сан.

-Плачем, то је истина, али не смемо дозволити да земља скрене са свог пута, истакла је Мартин Моиз.

-Не можемо дозволити да крв председника Жовенела Моиза, мог супруга, нашег председника којег толико волимо и који нас је волео, тече узалуд, поручила је она.

Председник Хаитија Жовенел Моиз (53) убијен је у својој кући у среду.

Још увек није јасно ко је наручилац нити који је мотив атентата, многе ствари остале су нејасне, укључујући и то како су убице могле да уђу на имање. Чланови Моизовог обезбеђења биће испитани наредне недеље.

(Курир)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Постоји

11.07.2021 07:39

И друга верзија догадјаја, а то је да је изврсен пуц, и да су ови страни команоиси позвани у помоц јер његово обезбједјење није реаговало. Они, командоси су га и однијели у болницу. Осим тога засто би га убили без плана на бјекство, и како то да их је руља и полиција која инаце ниста не вриједи, могла ухватити и вуци кроз улице, млатити их? Инаце су их позвали да помогну у одрзавању реда у земљи. Све је сумњиво, прилике су као код нас, мафија нс власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

11.07.2021 08:08

То је сиудбина и Додика .Створис несколовану а бескрупулозну мафију .Дас им фабрике и институције система Они необразовани бахати уобразени осете моц Нажовес их Олигархија да прикријес име лопов.Онда они хице и дрзаву и тада им сметас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.07.2021 09:43

То ти је исто што је наш Алија направио од федерације

Name

Данило Мирић

11.07.2021 12:51

Соколац плаће за тобом

Name

Дејан

11.07.2021 14:06

Само нека ударе на Додика,па да видис прасине,као и од кад га је Сипа хтјела хапсити. Ста мислите сто су одустали? Зато сто би их напунили оловом до цепа

Name

Бролу

11.07.2021 08:10

Исто као код Круница увек имате кртице о неког ко ће узет велику лову за то !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибер

11.07.2021 09:18

Па Зар није и супруга подлегла??

ОДГОВОРИТЕ