Србин из Америке помаже борцима Републике Српске

Српско-америчка хуманитарна организација "Спасимо српску дјецу", након акције "Један од хиљаду" за хероје са Кошара, планира да ову акцију настави и да сличну манифестацију помоћи организује и за борце Републике Српске.

Република Српска 09.07.2021 | 21:23
Србин из Америке помаже борцима Републике Српске

Оснивач ове организације, Србин из Америке Милош Шупица рекао је да ова организација сада планира, након Београда, да сличну манифестацију одржи у Бањалуци као признање борцима у одбрани српских територија изван Србије.

"Већ смо у разговорима са генералима, официрима и борцима из Републике Српске и некадашњих српских крајина", рекао је Шупица.

Он је позвао и српску дијаспору из Аустралије, Европе, Канаде, Јужне Америке, Азије и Африке да заједнички одају почаст и признање овим борцима и да их, између осталог, јавно прогласео за "хероје српског народа", преноси портал српске дијаспоре "Сербиан тајмс".

"Велику захвалност организација "Спасимо српску децу" дугује српској дијаспори у САД која се одазвала позиву на помоћ борцима и што је манифестација у Београду била тако успешна", рекао је Шупица.

Руководство српско-америчке хуманитарне организације "Спасимо српску децу" је након успјеха акције одавања признања борцима са Кошара и Паштрика и онима који су учествовали у пробоју Коридора `92. године одлучило да настави акцију одавања признања херојима српског народа и да акција "Један од хиљаду" поприми трајни карактер.

Многима од тих бораца је, нажалост, потребна помоћ у материјалном и здравственом смислу, а највише им значи признање и поштовање које су им упутили Срби из дијаспоре, за сву жртву коју су показали у одбрани заједничке отаџбине.

Ако неко жели да се укључи, може да се јави на мејлове дирецтеффецтуса@гмаил.цом и предраг.карасовиц@гмаил.цом.

"Покажимо нашу слогу и захвалност према свима који су се борили за српство и све што је српско. Урадимо то братски, баш онако како су се ти хероји борили у одбрани Отаџбине. Удружимо се под слоганом `само слога Србина спасава`", наводи се у саопштењу ове организације.

(Независне новине)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Анонyмус

09.07.2021 19:28

Да само знас са каквима у РС имас посла гдје год се пара врти ту постена борца нема. Боље не скупљати до правих бораца ни долар доци неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вала баш.

09.07.2021 19:45

Нећу да чујем. Из САД? Ма дајте. Ста ће тамо? Зашто нема оваквих људи у Русији, Кини, Куби, Индији? Зашто не живе тамо, већ на "мрском" западу Хвала, САД! Без вас нема ни србовања! Овакви људи су нам само терет и раде против Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Е вала бас

10.07.2021 06:55

Тај запад који вам је срцу прирастао никада се неце моци искупити за зла која нам је нанио. Није нас бомбардовала Русија, а ни Кина. Нису нам раскомадали дрзаву и отимали територије. Дакле, ако нису ниста дали, нису ни ниста ни унистили па нам ниста и не дугују. Немате ви ту сирину да све сагледате, вама је само пун новцаник на уму.

Name

Треба то пријавити

09.07.2021 20:14

Америчкој амбасади штонприје да му укину америчко држављанство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Памет не мозе бити скупа

09.07.2021 20:31

Српске територије изван Србије??? Wтф

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви ови

09.07.2021 20:39

Борци су изманипулисани од тадасњег резима. Вецина је мислила да се боре за праву ствар и борила се како најбоље зна, осим злоцинаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И сад они,

09.07.2021 20:41

Борци, виде у њему наду спаса, јел? Боље им је да се дистанцирају од таквих, такви су их и одвели, послали у рат, за лоповски резим ратовали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.07.2021 20:53

Не треба нама помоћ у новцу,јер ће и то покрасти. Нама требају Судови,Тужиоци,Полиција да ове лопове похапсе и одузму украдено,па ће бити новца за извоз...е ту нам изгледа никада нико неће помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

09.07.2021 21:34

Смислили како да покупе паре од народа. Донирајте за борце а новац оде у приватне дјепове. Мозда то ради у Америци али не и у Босни гдје свака суса која је у могуцности заграби колико мозе и на крају не остане ниста за оне којима је намјењено.

Name

Тако је имењак

09.07.2021 22:38

"Судови,Тужиоци,Полиција да ове лопове похапсе и одузму украдено," и све оне иницијаторе рата и свог зла из 90-тих, нови људи требају да расцисте, да се дистанцирају од злоцинацке политике, као Дјиндјиц, а не увијек исти или неки нови који увијек исто, настављају тамо гдје су други стали. Све Слобица до Слобице.

Name

Дзони

10.07.2021 00:04

Само ти посаљи милету и он це то да ријеси

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

10.07.2021 04:38

Прилика да дрзавна мафија јос ста украде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

10.07.2021 06:18

Ако се састанете са Савцицем и овим из власти све це покраст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

10.07.2021 09:00

Какви борци након 30 година Ако се до сада нису изборили за нека своја права онда то и нису неки борци У прослој дрзави која "није ваљала" за борце се цуло само када је нека споменица Додју са оним медаљама и знацкама и мало прицају о оном у ста су се и сами убједили и то је то Имали су све бенифиције које су могли имати и ако је онај рат био висе политицки него овај Тако је радила права дрзава из разлога ако буде потребно поново ратовати да сви знају да це опет послије рата сви бити испостовани И то је био један од разлога засто се исло у овај рат Када видимо ста је било послије овог рата не знам ко це им ратовати у неком следецем рату

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

10.07.2021 09:30

Борацка популација је преварена јос у току рата, а данас је колатерална стета у бескрупулозном богацењу Српских политицара, тј.тајкуна на власти, и ја цисто сумњам да би било каква прикупљена помоц за ову популацију уопсте стигла у праве руке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

10.07.2021 13:14

Ја то подржавам и захваљујем се унапријд. Само у то никако не смије бити укључен неко попут Савчића, Ћургуза, Вукотића и др. Ту не треба да буде присутан Додик, Цвијановић и нико из ове ненародне власти, сјетите се изјаве генерала Славка Лисице.

ОДГОВОРИТЕ