Упалила критика: Штикле избачене из украјинске војске

Украјинско Министарство одбране ријешило је да "дизајнира" нови модел ципела за жене које учествују у војној паради, након оштрих критика и скандала због марширања у штиклама.

Свијет 09.07.2021 | 18:57
Упалила критика: Штикле избачене из украјинске војске

"Осмислили смо нови модел ципела током прошле недјеље" рекао је министар одбране Андреј Таран на састанку владе у сриједу.

"Имају и кајишеве што значи да неће спадати са ноге током ходања" додао је Таран и напоменуо да је и потпетица знатно мања.

Одлука о промјени модела обуће донијета је након избијања скандала и тешких критика, нароочито на друштвеним мрежама, након објављивања снимка како жене вјежбају за војну параду марширајући на штиклама.

Украјинска војска на удару критика, марширале у штиклама

Критике су се пренијеле и у парламент али је Министарство тада одбијало да промијени своју одлуку правдајући потез тиме да ће жене тако војници изгледати "лијепо и снажно" за Дан независности.

Министар је додао да је разговарао са појединим женама из војске, те да су му оне пренијеле да су ципеле неудобне и да имају превисоку штиклу. То га је, какао је рекао, охрабрило да одобри промијену обуће.

(Курир.рс)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Миломир

09.07.2021 18:53

Какве аветиње ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

и мускарцима

09.07.2021 19:03

треба такодје дати стикле, али про европске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цехов

10.07.2021 00:07

У праву си.Праве спрдњу од војске,па бар нек иду до краја.

Name

Како тек руски

09.07.2021 23:50

...војници , мушкарци, изгледају!? Зомбији којима је морал на нули! Нађите на интернету... Страва И ужас!

ОДГОВОРИТЕ