Дјеца нестала у Швајцарској можда су у БиХ, Србији...

Амаја Аја (2) и Амир Али (5), брат и сестра, који су почетком ове године нестали у Швајцарској можда се налазе на територији Србије, објавила је НВО Астра на захтјев организације "Миссинг цхилдрен Сwитзерланд".

Босна и Херцеговина 09.07.2021 | 18:46
Дјеца нестала у Швајцарској можда су у БиХ, Србији...

Мајка Амаје и Амира је на друштвеним мрежама нудила новчану награду особи која да информацију о несталој дјеци. За тачну локацију нудила је 5.000 евра, а 10.000 евра особи која их крије.

Како је објавила ова организација, постоје индиције да се малишани налазе у некој од сљедећих земаља: Србија, Словенија, БиХ, Црна Гора, Хрватска или Швајцарска.

Како је наведено, дјевојчица Амаја Аја има око 100 центиметара висине, свијетло риђу коврџаву косу и свјетлије зелено-браон очи.

Дјеца су нестала истог дана, 29. јануара овде године, а како су пренијели швајцарски медији, мајка малишана рекла је да је дјецу на непознато мјесто одвео њен бивши муж, преноси Блиц. 

Према њеним наводима, суд је наложио оцу да врати дјецу, међутим он то није учинио.

Он је ухапшен и приведен у марту, међутим дјеца још нису пронађена и полиција интензивно трага за њима.

"Мој бивши партнер је дошао у Швајцарску 5. децембра како би по договору виђао децу. Једном их је само одвео и није их вратио. Истог дана сам обавестила полицију. За њима је расписана потрага у Швајцарској, али он је децу пребацио у Словенију. Када сам га позвала, тражио је од мене да му се вратим, да опет будемо породица иначе нећу видети децу", рекла је Дијана раније за швајцарске медије.

Осумњичени Ранис Смајловић се у јуну нашао и пред судом, али је одбио да каже гдје су дјеца и истакао само да његова бивша партнерка није способна да брине о дјеци.

Дијана је за медије рекла да родитељи и рођаци бившег супруга не желе да имају контакт са њом. Бивши свекар јој је наводно рекао да повуче оптужбе против његовог сина, како би се проблем око дјеце ријешио, преноси "Телеграф.рс".

Дијана Хисенај је прије извјесног времена за "24ур.цом" причала о паклу кроз који пролази без дјеце. Она чини све могуће да их нађе, чак је понудила и новчану награду у износу од 5.000 евра оном ко има неке информације о малишанима, а 10.000 евра особи која их можда крије.

"Сваки дан ми почиње са њима у мислима. Питам се где су ми деца, како су, да ли су здрава? Да ли могу да се играју или су затворени негде у четири зида? Не могу да вам опишем бол", рекла је Дијана за словеначке медије.

Она је рекла да је очајна свих ових мјесеци, али да је одржава нада да ће малишани ускоро бити у њеном загрљају.

"Морам да останем јака, због њих. Сваки дан се надам позиву, да ће ми јавити да су их нашли", причала је Дијана.

Она је рекла да су дјеца добра и драга. За Амира је рекла да је дивно дијете, мало повучено, које обожава да се игра са фигурицама суперхероја, те да је Амаја мали смјешко, који обожава да се игра и која се стално смије. Како је навела оба дјетета говоре више језика - словеначки, њемачки и енглески.

Како је рекла, највише од свега жели да поново загрли дјецу и да чује како је зову "мама".

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар