Енглески навијачи траже слободан дан ако освоје Еуро

Више од 100.000 људи потписало је претходних дана петицију којом позивају енглеске власти да понедјељак 12. јули прогласе нерадним даном у случају да њихова репрезентација постане првак Европе.

Фудбал 09.07.2021 | 17:17
Енглески навијачи траже слободан дан ако освоје Еуро

Шансе да се то догоди прилично су мале јер ће свакако бити послодаваца који ће се бунити, али сви знамо какви су Енглези – причаће о томе и надати се да ће моћи дан да проведу у прослави на улицама у случају да буду имали шта да славе.

Нада Енглеза зависи о чињеници да је премијер Борис Џонсон под великим притиском јавности и није категорички одбио могућност да понедељак буде нерадни дан.

У четвртак је Јохнсон на питање новинара на ову тему дао дипломатски одговор:

“Ако сада кажем било шта то би било као подгријавање наде. Сачекајмо да видимо шта ће се догодити“.

Власти Енглеске не желе да праве ни конкретне планове за прославу евентуалне титуле.

“Не желимо да предвиђамо исход меча унапријед. Наравно да желимо да Енглеска освоји титулу, али са плановима ћемо сачекати док се то не догоди. Планове ћемо направити када, надамо се, Енглеска постане првак Европе“, поручено је из Џонсоновог кабинета.

Ипак, уз ову поруку стигла је и препорука послодавцима да – уколико је то могуће – мало “олабаве“ радно вријеме и да дозволе радницима да у понедјељак дођу мало касније на посао у случају да Енглеска побједи у финалу.

Такођер, кабинет премијера већ је дозволио да пубови продуже радно вријеме до 23сата и 15 минута за случај да меч оде у продужетке и пенале.

Финале Еура на распореду је у недјељу са почетком од 21 сат.

(Спортклуб)

Коментари / 0

Оставите коментар