Опозван амбасадор: Његова жена се потукла други пут

Белгија опозвала свог амбасадора у Сеулу "без даљег одлагања", након што је његова супруга оптужена да је ушла у други физички сукоб за четири месеца.

Свијет 09.07.2021 | 12:32
Опозван амбасадор: Његова жена се потукла други пут

Амбасадор Петер Лескује опозван је крајем маја након инцидента у априлу у којем је његова супруга Сјанг Суећи снимљена како удара жену у продавници у Сеулу, што је изазвало национални скандал у Јужној Кореји.

У најновијем инциденту, сеулска полиција рекла је ЦНН-у да је амбасадорова супруга у понедељак ушла у физички сукоб са општинским чистачем у насељу Ханам у Сеулу.

Како је саопштила полиција, сукоб је започео када је чистаћ чистио парк и метлом додирнуо Сјанг, након чега је она викала на њега и два пута га ударила у лице, а чистач је након тога гурнуо Сјанг, тако да је пала на земљу.

И једно и друго нису желели да подигну оптужницу, док су у полицији признали да је дошло до физичког сукоба између њих двоје, након ћега су полицајци одвели Сјанг у оближњу клинику на преглед, јер се жалила на болове у леђима.

Портпарол белгијског Министарства спољних послова потврдио је у изјави за ЦНН да је Сјанг у понедељак умешана у "препирку" у парку Сеул, док су околности ове свађе и даље нејасне, додаје се у саопштењу.

Како се наводи, након инцидента са двоје запослених у продавници, договорено је да се амбасадор са супругом врати током овог месеца.

После априлског инцидента, Лескује се извинио у име своје супруге рекавши да се искрено каје због инцидента и да је „можда имала разлога да се љути на начин на који је третирана у тој радњи, али да је физичко насиље неприхватљиво“.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сомеоне

09.07.2021 10:41

мора да је мала са Сокоца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

09.07.2021 14:46

Несто јој сигурно фали док се искаљује преко недузног свијета,напухана кокос

ОДГОВОРИТЕ