Веома топло, послије подне могуће непогоде

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити сунчано и веома топло, а послије подне и увече јачи развој облака нестабилности условиће пљускове и грмљавину, уз могућност за локалне непогоде.

Република Српска 09.07.2021 | 07:18
Веома топло, послије подне могуће непогоде

Јутро је на југозападу и крајњем западу промјенљиво облачно уз услове за коју кап кише коју доносе облаци који се крећу у југозападној струји, а у осталим предјелима ведро или са малом облачношћу и сунчано, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће сунчано, у сјеверној половини земље промјенљиво, веома топло, на сјевероистоку и југу вруће и спарно, док ће послије подне и увече јачи развој облака нестабилности условити пљускове и грмљавину, од централног планинског појаса до сјевера, а могуће су и локалне непогоде. У јужној половини земље биће суво и сунчано.

Вјетар слаб до умјерен, у западним подручјима југозападни, а у остатку земље сјеверни и сјеверозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха од 18 до 23, на југу до 26, а највиша дневна од 32 на западу до 39 степени Целзијусових колико се очекује а на сјевероистоку, истоку и југу.

Температура ваздуха измјерена јутрос: Тузла 16, Соколац 17, Зеница, Хан Пијесак и Чемерно 20, Сарајево, Широки Бријег и Билећа 21, Приједор и Мркоњић Град 22, Бањалука 23, Бијељина 24, Добој, Требиње и Мостар 25, те Неум 26 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар