Палмер: Подршка европском путу Црне Горе

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић састао се данас у Подгорици са замјеником помоћника државног секретара САД за европске и евроазијске послове Метјуом Палмером, који му је пренио недвосмислену подршка САД европској будућности Црне Горе, саопштено је из Владе Црне Горе.

Регион 08.07.2021 | 19:23
Палмер: Подршка европском путу Црне Горе

Из америчке амбасаде у Подгорици навели су на Тwиттеру да је Палмер похвалио приврженост Кривокапића заједничким вриједностима и позвао Црну Гору да се не поколеба на свом европском путу.

"Изразио је и подршку САД за дубљу регионалну економску интеграцију на економском опоравку након Ковида-19", додаје америчка амбасада.

У саопштењу Владе Црне Горе наводи се да је Палмер оцијенио да је веза између двије државе пријатељска и постојана и поручио да постоји простор за продубљивање односа, нарочито у области економије, те да це будући дипломатски контакти водити ка том циљу.

Саговорници су договорили интезивирање сарадње на високом нивоу, а Кривокапић је поздравио, како се наводи, "видљиви тренд тијесне сарадње САД и ЕУ, у чему Западни Балкан препознаје своју перспективу и интерес".

Кривокапић је оцијенио да је прави моменат да се нађу нови начини за јацање билатералних односа, посебно на економском плану, с обзиром на то да је, како је навео, пандемија Ковида-19 оставила значајне негативне посљедице на све националне економије.

Он је захвалио САД на континуираној подршци и помоћи коју упућују црногорском здравственом систему.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хаха

08.07.2021 17:39

Дта глумите са тим маскама? Слуге једне !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахах

08.07.2021 23:48

Били су слуге и великосрпским политичарима па су се зајебали!

Name

Глупости

08.07.2021 18:41

Докле висе са тим Европским путем ?? Стицете у ЕУ никад ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

09.07.2021 06:39

Што каже народна пословица слика говори хиљаду ријечи, јад и чемер.

ОДГОВОРИТЕ