СНСД користи институције као средство за уцјену

Привођење и експресно подизање оптужнице против начелника Козарске Дубице Раденка Рељића су показали да СНСД користи институције као средство притиска и уцјене за разрачунавање са функционерима који им откажу послушност, каже Радо Савић, замјеник предсједника СДС. 

Република Српска 08.07.2021 | 18:56
СНСД користи институције као средство за уцјену

Савић пита зашто је МУП у овом случају одлучио тек сада да реагује, ако  се ради о евентуалном кршењу закона из 2013. године. 

„Није нам намјера да станемо у заштиту начелника Рељића због конституисања опозиционе већине у Козарској Дубици, већ се поставља питање откуд реакција МУП баш у овом тренутку. Поставља се и питање зашто је господин Рељић уопште био кандидат  СНСД-а за тако високо мјесто, ако су постојале индиције о евентуалном кршењу закона“, рекао је Савић.

Он пита да ли је МУП овај предмет држао у својој ладици како би контролисао господина Рељића, који иначе тврди да су оптужбе неутемељене и да је све радио у складу са законом. 

„Забрињава чињеница да је господин Рељић јуче приведен па пуштен, да би само након неколико сати поднесен извјештај тужилаштву од стране МУП-а о кривичном дјелу злоупотреба службеног положаја и овлашћења. Надаље, поставља се питање да ли ће МУП према сваком функционеру СНСД-а или владајуће коалиције поступити на исти начин“, упитао је Савић. 

Он је напоменуо да СДС и остале опозиционе странке већ дуже времена упозоравају јавност и истражне органе на бројне случајеве злоупотреба службеног положаја, али да надлежни органи нису реаговали нити у једном случају. 

Савић је истакао да се СДС залаже за бескомпромисну борбу против криминала и корупције која није могућа без институција које професионално раде свој посао.

„Позивамо припаднике МУП-а да сачувају свој професионализам и част, како би грађани задржали повјерење у нашу полицију  и њихов рад. Једнакост пред законом и професионалан МУП је предуслов за успостављање слободног и демократског друштва за које се залаже СДС“, истакао је Савић.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ОБЕЛИX

08.07.2021 17:11

Пусти Додика,гледај да ојачаш странку,те да победите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.07.2021 09:07

Черек, Рељић ти си следећи на реду, ревизорски извештај је у питању.

Name

Хеецеговац

08.07.2021 17:41

Најбоље би било да их све одмах похапсе, свакако су заслужили!;

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

08.07.2021 17:49

Док си у СНСД-еу криминал је дозвољен уколико напустис странку онда одговарас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

08.07.2021 18:03

Докада це директор ад град бијељина да стити криминалце у фирми који су опљацкали фирму и налазе се под истрагом у полицији и тузиластву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јустине

08.07.2021 18:05

НА сва та питања треба да одговори Тузиластво. Дакле, поднесите кривицне пријаве па гурајте то по свим правним лијековима.

ОДГОВОРИТЕ