Капитен Партизана завршио играчку каријеру

Капитен Партизана Новица Величковић одлази у пензију.

Кошарка 08.07.2021 | 12:11
Капитен Партизана завршио играчку каријеру

Како је КК Партизан објавио на свом "Твитер" профилу, прослављени капитен и миљеник навијача Новица Величковић одлази у пензију.

"Сви којима је срце црно-бело били су свесни да ће овај дан једном доћи... Дан када ће легендарни капитен, рекордер по броју наступа у дресу Партизана, неприкосновени борац и водја, јединствени Новица Величковић, рећи играчкој каријери збогом", наводи се на сајту Партизана.

Величковић (34) је каријеру почео у Партизану, за који је укупно играо 10 сезона и један је од највољенијих играча медју навијачима тог клуба. Он је играч са највише наступа у историји клуба, освојио је 13 трофеја са црно-белима, а 2009. године проглашен је Евролигином звездом у успону.

Партизан је навео да је наводјење статистичких података сувишно јер Величковићев утицај на игру и саиграче, где год да је играо, није био мерљив само бројевима.

"Симбол две епохе црно-белих. Симбол у годинама доминације и симбол у годинама тешке борбе. Италијани би за таквог играча рекли 'Ун цапитано веро', јер он то и јесте. Неприкосновени борац, прави водја и пример како на терену тако и ван њега. Неко попут фудбалских икона, Агостина ди Бартоломеија, Франческа Тотија, Франка Барезија, Паола Малдинија или нашег Саше Илића", наводи се.

Црно-бели су навели да ће Величковић, коме су навијачи дали надимак "Новица убица", остати упамћен по одлучности да из сваке битке изадје као победник.

"И данас је победник! Снагом ума, невероватне воље, љубави према кошарци и нарочито Партизану, Новица Величковић је упркос великим проблемима са повредом успевао да траје и буде ослонац младјим саиграчима. ;Многи би и данас, баш као за вечитог капитена ФК Партизан рекли 'Ја бих да игра још мало', али дошао је тренутак када је Новица рекао 'крај' ", пише у саопштењу.

Поводом завршетка каријере легендарног капитена, КК Партизан и компанија компанија Моцарт представили су филм о Новици Величковићу под називом "О једном дечку кога звали смо убица".

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар