Четири пута више заражених особа за мјесец дана

Број зараза цовидом-19 у Енглеској учетверостручен је у посљедњих мјесец дана, показала је студија објављена у уторак, док британски премијер Борис Јохнсон најављује да у року од два тједна намјерава у потпуности отворити земљу.

Свијет 08.07.2021 | 10:45
Четири пута више заражених особа за мјесец дана

Јохнсон је рекао да планира до  укинути све мјере против ширења коронавируса, премда модели говоре да ће број случајева заразе у Великој Британији расти.

Британски премијер рекао је да се живот мора вратити у нормалу упрркос могућим новим смртним случајевима.

Према истраживању које је водио Империал Цоллеге Лондон, процјењује се да би се нови случајеви цовида-19 могли удвостручавати сваких шест дана, док јача нови талас заразе ширењем делта варијанте коронавируса.

Нема доказа да се корона ширила због Еура

Студија која је укључила 47 хиљада људи тестираних  показала је да је преваленција вируса 0.59 посто, четири пута више у односу на слично истраживање проведено између краја јуна и почетка јукла када је преваленција износила 0.15 посто.

"Тешко је, на основу података које смо добили, заговарати потпуно отварање", рекао је Стевен Рилеy с Империал Цоллегеа.

Он је такође рекао да нема доказа да је Европско првенство у фудбалу придонијело порасту броја случајева заразе, али је нагласио да је за жене 30 посто мање вјероватно да буду позитивне на коронавирус од мушкараца, а разлог тому су највјероватније различити обрасци социјалног понашања мушкараца и жена.

"Могуће је да због гледања фудбала мушкарци имају више друштвених активности него што је то уобичајно", рекао је Рилеy.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мрква

08.07.2021 09:05

ВАКЦИНЕ раде свој посао !! Људи у Британији су застицени ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

08.07.2021 09:10

И птице на грани виде да је то све испланирано унапред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

08.07.2021 09:46

Какав ретард,кад је број заразених био минималан,он није укинуо мјере,него це то урадити за две недеље,а вец је број заразених кренуо расти.А уосталом,па откуд горе да се вирус сири кад их је 70-80 посто вакцинисаних,несто ту не стима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ноле

08.07.2021 11:18

Вакцина не стити од инфекције вец од теске реакције организма на инфекцију... вакцинисани се могу заразити и преносити инфекцију као и невакцинисани, разлика је само у томе сто би вакцинисани требали имати блазе симптоме инфекције...

Name

Анђео

08.07.2021 09:59

Информације из Израела су забрињавајуце,пола обољелих је вакцинисано ??‍♂️ сви који су вакцинисани у најави је и треца доза јер нове мутације смањују уцинковитост досадасњих вакцина .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

08.07.2021 14:37

Па кад их престану тестирати неце висе бити позитивних

ОДГОВОРИТЕ