Дијалог Београда и Приштине: Имамо још много посла

"Сви смо се сагласили да нам предстоји још много посла и да ћемо наставити", написао је Лајчак.

Република Српска 07.07.2021 | 19:04
Дијалог Београда и Приштине: Имамо још много посла

У Бриселу је касно поподне завршен састанак експертских делегација Београда и Приштине у оквиру дијалога о нормализацији односа, а специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак оцијенио је да су то били опсежни и дубински разговори о читавом низу елемената дијалога.

Лајчак, који је присуствовао трилатералном састанку, написао је на свом Тwиттер налогу да је било ријечи о претходним постигнутим споразумима, текућим питањима и сљедећим корацима у нормализацији односа између Београда и Приштине.

"Сви смо се сагласили да нам предстоји још много посла и да ћемо наставити", написао је Лајчак.

Заједничком трилатералном састанку претходили су појединачни састанци делегација Београда и Приштине са Лајчаком, пренијели су београдски медији.

Главни преговарач Београда и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је раније уочи састанка у Бриселу најавио да ће Београд на првом мјесту инсистирати на формирању Заједнице српских општина и то на начин који је договорен Бриселским споразумом, укључујући сва овлашћења.

Он је рекао да ће Београд инсистирати и на питању безбједности Срба на Косову и Метохији, у свјетлу инцидената који су се посљедњих дана дешавали у јужној српској покрајини.

Из Београда су подсјетили да се навршило 3.000 дана од постизања споразума о формирању Заједнице српских општина, а да Приштина није испунила договорену обавезу.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар