Одбројавање до тренутка хапшења учесника у убиству

“Прије два дана је почела штоперица са радом за криминалце, за мафију на врху Републике. Од тог дана сам постала свјесна да се нешто дешава у случају убиства мог дјетета”, рекла је мајка убијеног младића Давида Драгичевића.

Република Српска 07.07.2021 | 18:22
Одбројавање до тренутка хапшења учесника у убиству

Сузана Радановић, мајка Давида Драгичевића, изјавила је како је почела "штоперица са радом за криминалце и мафију на врху Републике Српске", а за које она сматра да су одговорни за убиство њеног сина Давида Драгичевића. Радановић је рекла да Тужилаштво у Сарајеву ради пуном паром, да се воде два процеса и да се сваког момента могу очекивати хапшења.

“Прије два дана је почела штоперица са радом за криминалце, за мафију на врху Републике. Од тог дана сам постала свјесна да се нешто дешава у случају убиства мог дјетета. До тада нисам била оптимистична”, изјавила је Радановић.

Она је навела да се у Сарајеву ради пуном паром, темељно, сваки дан може да се деси неко хапшење.

"Ми смо у ишчекивању. Ухапшени ће бити од тужилаштва, полиције до самих убица. Тужилаштво води два предмета, један је за организовани криминал, а други је предмет убиство мога дјетета", рекла је Давидова мајка.  

Иначе, припадници групе Правда за Давида окупили су се на ушћу ријеке Црквене, гдје је и пронађено тијело Давида Драгичевића, а они ће поново шетати улицама Бањалуке. Данас (7.7) се навршава и 1.200 дана од како су грађани изашли на улицу због смрти Давида Драгичевића, прије три године је на данашњи дан био и велики скуп, од 10.000 људи – када је и ухапшено више особа, припадника групе.

“Име Давид је било забрањено изговарати, правда је било забрањено рећи, сједње на клупи у порти храма, све је то било забрањено за људе за које се сматрало да су група Правда за Давида”, рекла је Радановић.

“Полиција је по мом мишљењу 90 посто одговорна за убиство мог дјетета. Они су покретачи свега злог што се дешава”, рекла је Радановић.

Од Полицијске управе Бањалука, присталице Правда за Давида дошли су до Трга Крајине гдје је поново постављено "Давидово срце", гдје је Сузана Радановић запалила свијећу.

Сузана Радановић рекла је на Тргу да се данас обиљежава 1.200 дана црнила и тишине.

Онима "који су на страни злочиначке организације" поручила је да се у претходним годинама дало примјетити да су се јако осилили и у неким моментима помислили да су несавладиви, али да то није тако и да је у то увјерена након давања исказа у Тужилаштву БиХ прије два дана.

"Неки ће се провући, неке ће заобићи правда из Сарајева, ја док сам жива док је Давор жив, док је људи из групе 'Правда за Давида' прогањаћемо све и једног полицајца, тужиоца, политичара који је тренутно актуелан, али који у наредним годинама можда неће бити ту гдје је сад. Ми стати нећемо. Све људе ћемо обиљежити који су учеуствовали у убиству, заташкавању убиства у прогањању људи из групе 'Правда за Давида'. Злочинци и убице никад заборава неће бити", рекла је Радановић.

Озрен Пердув, члан групе "Правда за Давида" изјавио је да се у овом случају дешавају позитивни искораци које нису имали прије 100 дана.

"Уставни суд БиХ коначно је усвојио апелацију Давора Драгичевића и Сузане Радановић, родитеља Давида Драгичевића, којом се потврђује све оно што смо ми говорили, односно читава њихова конструкција је била базирана на наводној пљачки куће Ђорђа Рађана и сад се констатује да те пљачке није ни било и зашто немамо никакву реакцију полиције", упитао је Пердув.

Истакао је да су чланови групе поднијели неколико кривичних пријава против полицијских службеника, а иако је прошло годину и по дана од тога тужиоци у бањалучком Окружном тужилаштву нису урадили ништа. Истакао је да за главни предмет вјерују да ће га Тужилаштво Босне и Херцеговине довести до краја, исто као и у случају Џенана Мемића.

Тужилаштву надлежном за кривичне пријаве које су поднијели поручили су:

"Немојте нас тјерати да ми улазимо у тужилаштво, почнемо да водимо истраге и са лисицама које имамо да почне да хапсимо људе које треба хапсити."

Тужилаштво БиХ, након разматрања достављених списа из Окружног јавног тужилаштва Бањалука и Републичког јавног тужилаштва Републике Српске - Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, донијело је одлуку о преузимању предмета и раду на истима у Тужилаштву БиХ.

 

(БН)

 

 

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Боки

07.07.2021 16:35

Истина и правда за Давида. Више нас је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУПетСхоу

08.07.2021 05:54

Ми нисмо умјесани, али смо за сваки слуцај унистили доказе о убиству!

Name

Да али

08.07.2021 08:47

Бл одказује послусност милету и компанији.дуго их је трпјела

Name

Каран и екипа

08.07.2021 12:06

Ми смо потпуно чисти. .

Name

Педја

07.07.2021 16:37

Правда!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грофи

07.07.2021 16:43

Дај бозе да кривци за убиство дођу пред лице правде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Грофи

07.07.2021 16:58

Власт ће морати неког жртвовати.Ко је луд да прихвати , видјеће се ?

Name

Кочићев Вијенац

07.07.2021 16:55

Како су само злобни били са свим тим угњетавањем. Али падају смећари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада Фигурек

07.07.2021 17:09

Драги моји саборци,дуса ме боли сто вецерас нисам у могуцности бити са вама да подсјетим на вјецну истину,,ДА ЈЕ ЈАЦИ МРТАВ ЦОВЈЕК,него зив нецовјек,,ПРАВДА ЗА ДАВИДА,ПРЕВДА ЗА ДЗЕНАНА!Идемо до краја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

08.07.2021 14:32

Идеш ли и у затвор? Предај се бако, нећемо ти ништа! Твој МУП

Name

БГД

07.07.2021 17:17

Не буди баш толико сигурна у Тужилаштво БИХ. Мафија има своје везе у свим институцијама. Дај Боже да коначно убице буду идентификоване и адекватно осуђене, као и сви они који цијело вријеме опструишу истрагу, а зна се ко су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

07.07.2021 17:26

Подрска Драгицевицима и групи Правда за Давида.Истина се зна само јос Правда цека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

07.07.2021 17:33

Тик так, тик так...... Очекујте звонце у зору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

07.07.2021 18:00

Истина и правда ако богда ка се криминалци приведу тамо гдје им је мјесто ово је приватна дрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај Бозе!

07.07.2021 18:01

Шта се до сада цекало? Какву је улогу имало Тузиластво и Судство РС? За њих није било доказа, а за Тузиластво Бих има и превисе! То знаци да наса ни једна институција не ради и не постоји!? Залосно и јадно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

07.07.2021 18:05

мали добро прица али да ли се тако он и понаса ??? и миле је био фин и добар у поцетку

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Сале

07.07.2021 22:17

мали те је направио.12

Name

греендестинy

07.07.2021 23:39

Господине Боту, погријешили сте тему, овдје се не говори о Драшку.

Name

БЛ

07.07.2021 19:09

Хоцемо правду и иситину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска

07.07.2021 19:35

Ово убиство це кад тад бити ријесено 100%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бк

07.07.2021 19:54

Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

07.07.2021 20:15

Зар неко стварно мисли да је малољетни Давид Драгицевиц био толико вазан па да је дрзава или полиција умјесана у његов нестанак и физицко унистење. Био је само обицан младиц као и многи други из његове генерације у Бања Луци. Обзиром да постоји увјерење да је био ИТ струцњак а посто вец 20 година радим у ИТ бранси, распитивао сам се мало код познаника и колега и нико никада није цуо за Давида до ове несреце тако да и та теорија пада у воду. Гомила злонамјерника користи зло које је задесило њега и породицу како би извукло корист за себе. Нека се надју поциниоци и нека се казне дозивотним затвором...сто прије. Али блатити МУП РС и гомилу цасних људи који у њему за мизерне плате раде...то је несопустиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.07.2021 21:01

Слажем се али исто тако мислим да обични грађани, чак и да желе, нису у стању сакрити било шта ... А да је нејасно, нејасно је много тога. Политика не изненађује, нити било ко ко је из ове трагедије покупио поене за своје интересе. Политика управља нашим животима. Мислим да је потребно довести случај до краја како би се коначно ставила тачка на ово.

Name

Ре

07.07.2021 21:07

И да је све тако како си написао,да је истина,засто је муп од поцетка онда "усрао мотику" разним нелогицним изјавама,сплеткама,нестајањем доказа и слицно?Засто нису одрадили свој посао како треба и не би било висе прице ни тад,а камо ли данас 3 год послије?

Name

Ре Реал

07.07.2021 21:33

Само треба погледати кон, за штампу и гледати у др Карана и све ће бити јасно, а биткоин је битан .

Name

Реалиста

07.07.2021 21:40

Зато сто и МУП РС у својим редовима има надобудних кретена који зеле самопромоцију. Сви струцни и квалитетни људи су предлагали да се не излази са било каквим детаљима и изјавама док се не буду установиле све цињенице али ето оних који мисле да су најпаметнији и да све знају су како си рекао "усрали мотику". Неколико квалитетних инспектора који 5 дана нису долазили својим куцама док су тразили несрецног младица су због медијског и сваког другог притиска теско оболили...само зато сто су постено радили свој посао. Проклета политика је на крају умјесала своје прсте. Њима тек није у интересу да се овај слуцај ријеси јер им треба да блате ону другу страну (исти су као и они). Увјерен сам да ако се овај слуцај икада на прави нацин ријеси видјеце се да у њему није било ниста "мистицно" и да је мозда могао бити ријесен и много раније да није било инсуинација, дезинформација и корисцења тудје несреце у политицке сврхе. Давиду нека Бог дусу прости, а они који су уцествовали у његовој несреци и смрти нека сто прије буду смјестени у затвор (на најдузи могуци период).

Name

Ре

08.07.2021 00:19

Браво

Name

Ре Реалиста

08.07.2021 05:53

Мислим да нисте у току дешавања око овог случаја. Да не понављам оно што је милион пута аргументовано, а сто говори у прилог умешаности појединаца из МУП у ово убиство, само ћу подсетити да је адвокатица из БГ која је упозната са садржајем тужилацког списа изјавила да је сасвим јасно да врх МУП затаскава Давидово убиство. Свака част часним полицајцима, али они не управљају МУП ом. Овдје се ради о Пандориној кутији.

Name

Реалиста

08.07.2021 08:37

Адвокати увијек раде у интересу свог клијента односно онога ко их плаца. Тако и господја из Београда коју спомињете. Ко зна у колико слуцајева је до сада бранила и некога убицу. Али то је таква струка и ту се не мозе ниста урадити. Дакле њено мисљење је доста субјективно. Г-дин Анто Нобило се укљуцио (сви се тога сјецамо) у цијели процес про боно (без накнаде) али када је видио да врло мало интереса има да се слуцај заиста ријеси и да је све добило политицку димензију и он се разоцарао и одустао. И ја сам као и многи теско разоцаран нивоом корупције и на корак сам од селидбе у иностранство али не прихватам да се због било цега урусава Република Српска и њене институције...погото не путем улице, насиља и сл. Јер јастребови из Сарајева и стране амбасаде само цекају такав развој догадјаја да нас развласте и узму нам и ово мало ингеренција и слободе које имамо као народ у БиХ. Правда за Давида и ја казем (као сваки нормалан цовјек)...али не русењем институција РС или насе Бања Луке, поготово не насиљем и улицом. Постоје избори као у свакој нормалној земљи па смјењујмо на тај нацин оне који су лопови, корумпирани, бахати и сл. Сваки други нацин неце донијети добро, напредак и бољитак за нас и насу дјецу.

Name

Ре Реалиста

08.07.2021 15:43

Ви заиста ствари гледате искривљено. Што се тиче Републике Српске, њу руше и уништавају они који је воде. Предузећа, установе и институције у очима првог моћника су његово власништво, служе за његово лично богаћење и искључиво за то, а то виде и знају и птице на грани. Што се тиче убиства Давида, ту поготово немате појма о цињеницама или сасвим траљаво покушавате одбранити неодбрањиво.

Name

40 Британских обавештајаца...

09.07.2021 20:46

Реалиста, објасни ми прес конференцију, циркус обични, доњи веш нестао, сами себе блате!

Name

ре реалиста

07.07.2021 22:14

Ја стварно мислим да тебе у овом слуцају несто големо зуља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

меxико

08.07.2021 09:45

Браво за РЕАЛИСТУ свака ти је на мјесту имамо исто мисљење

Name

X

10.07.2021 19:53

Реалиста стати прицас дасе власт мјења гласање, о каквом гласању прицас лудаце кадсе сваке године покупују гласаци насим парама, комеито паламудис

Name

клокан

08.07.2021 04:36

могу како хоце али неце докле хоце тескесу мајцина сузе и клетве није бог цорава мацка да сцепа одмах заоци бозија је прва и последња и бозија правда је једина праведна правда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

08.07.2021 05:48

Требало би Драска Станивуковица ставити на цело покрета "Правда за Давида" а он би се одузио искреном борбом за народ истину као сто је то цинио и до сада. Доле НАТО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

08.07.2021 05:53

Пустити Суд да ради свој посао. Не користити слуцај у самопромоцију Пердува и Ање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

08.07.2021 06:23

Кога је полиција уопште ухапсила од великих лопова Додикових.Можда хоће кад бурле нареди као јуче за Рељића.Држава је покрадена опљачкана ко је ухапшен.Ухапшен је обични смртник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

08.07.2021 08:36

Видисе овдје да некоме гори под петама.И не лај на цасног и Богомдарованог Пердува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божији суд

08.07.2021 12:19

Долазимо по тебе, бако. Твој МУП

Name

вјерник

08.07.2021 08:38

Хвала Ти Бозе за Пердува,да има неко млад,цастан и постен да поведе народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево баке

08.07.2021 18:41

Бојиш ли се Божијег суда бако?