Блокирана трећа набавка горива институција Српске

Инспекторат Републике Српске обуставио је поступак набавке горива вриједан 130.000 марака након жалбе фирме „Хифа петрола“ на објављену тендерску докуемтанцију.

Република Српска 07.07.2021 | 13:53
Блокирана трећа набавка горива институција Српске

Поступак ће, како је наведено бити обустављен до доношења одлуке по жалби.

Како је ЦАПИТАЛ раније писао, Инспекторат је захтијевао да понуђач има бензинске пумпе на чак 39 локација а на свим тим локацијама пумпе има „Нестро Петрол“, док су у Чајничу и једини, чиме су остали понуђачи аутоматски дисквалификовани.

ЦАПИТАЛ је такође објавио да запослени у Инспекторату тренутно точе гориво на „Нестро Петролу“, иако још увијек није истекао оквирни споразум са претходним добављачем, односно „Хифа Петролом“ који траје до фебруара 2022. године, нити је завршен поступак набавке горива за наредну годину.

У Инспекторату су тада нагласили су са ранијим добављачем раскинули уговор због неуредног извршавања уговорних обавеза.

„Како бисмо обезбиједили нормално функционисање овог органа, позвани су представници „Нестро Петрола“ и замољени да до окончања поступка јавне набавке обезбиједе испоруку горива, на основу услова уговора о пословној сарадњи из ранијег периода, али без прејудицирања исхода новог поступка јавне набавке“, нагласили су тада у Инспекторату.

Подсјетимо, ово је већ трећи поступак набавке горива институција у Републици Српској који је обустављен или поништен.

Недавно је поништен поступак набавке горива Народне скупштине Републике Српске јер је након жалбе фирме „Нафтацо“ утврђено да је НСРС погодовала „Нестро Петролу“.

Утврђено је да је НСРС фаворизовала руску компанију управо тако што су као једну од локација навели Чајниче гдје само „Нестро“ има бензинску станицу, чиме су сви остали понуђачи били дисквалификовани.

И Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС је такође тражило да једна од локација на којима понуђач мора имати бензинску пумпу буде Чајниче, те је тај поступак обустављен до окончања жалбе „Хифа Петрола“.

(Цапитал)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Урош

07.07.2021 12:35

Додикова секта

ОДГОВОРИТЕ
Name

НиколаБЛ

07.07.2021 12:57

Зали се Хифа која има пет пумпи у Републици Српској. У западном дИјелу има пумпу само у Козарцу, толико о том.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.07.2021 13:42

Има право да се жали.

Name

тито

07.07.2021 14:53

Па неможе ни имати више пумпи кад им недају да раде и зараде? Чуј да има пумпе на 39 локација??? Што није на 45???

ОДГОВОРИТЕ