Надам се да је Шмит посљедњи високи представник

Специјални изасланик САД за Западни Балкан и Европу Метју Палмер изјавио је да је процес избора Кристијана Шмита за високог представника у БиХ успјешно завршен и да се нада да ће њемачки дипломата бити посљедњи на тој функцији.

Босна и Херцеговина 07.07.2021 | 10:17
Надам се да је Шмит посљедњи високи представник

Увеома опширном интервјуу за Независне новине и сарајевско Ослобођење, Палмер каже да се САД радују доласку Шмита у Сарајево и да ће са њим блиско и квалитетно радити и сарађивати.

– Надамо се да ће Шмит бити посљедњи високи представник у БиХ, а оно што је потребно да се то деси је да стандарди и услови из агенде 5+2 буду испуњени – навео је Палмер.

На питање какав је и колико интерес САД за Западни Балкан, Палмер каже да је Америка ангажована конзистентно на овом простору вћ три деценије.

– Ми смо посвећени партнерству са земљама Западног Балкана. Настављамо и посвећени смо подршци овој регији и њеним европским и евроатлантским аспирацијама – навео је.

Додао је да амерички предсједник Џозеф Бајден “заиста има дугу историју повезаности с овим регионом и Западним Балканом”, и јако му је, каже, стало до тога.

– Наша визија је јасна током година и сигуран сам да ће администрација предсједника Бајдена и даље бити посвећена и бити близак партнер земљама западног Балкана док иду евроатлантским путем – казао је Палмер.

Упитан шта су му рекли чланови Предсједништва БиХ приликом сусрета, Палмер је дипломатски избјегао одговор и рекао оно што је он њима рекао.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

РЕ

07.07.2021 08:57

Те све високе представнике ЕУ треба хитно осудити за затворе,јер су сви радили за најгоре криминалце БиХ, изузев овог новог који долази господина Шмита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@

07.07.2021 11:02

Да смо хтјели сваба да нам командује неби ратовали 41

Name

Мирко

07.07.2021 09:25

Можда је и Инцко , ајде , ти сад знај

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

07.07.2021 10:15

Дај бозе да Гос, Сцхмидт спаси народ од лопова и крадје у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

07.07.2021 16:56

Оваквих 10 треба дивести и платити да поцисте криминалце и направе од БиХ дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ