“Лутрија Српске“ се коцкала са играчима, сада мора да плати 30.000 КМ

„Лутрија Републике Српске“ мора да исплати Кости Чивчићу добитак од 30.000 марака који су покушали да оспоре тако што су, под изговором софтверске грешке, поништили извлачење које је организовала „Кено телевизија“, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 07.07.2021 | 09:20
“Лутрија Српске“ се коцкала са играчима, сада мора да плати 30.000 КМ

Чивчић је у априлу прошле године одиграо „Лото суперпетицу“, брзу лутријску игру, али када је са добитним тикетом отишао у „Лутрију“ да наплати добитак, новац није добио под оправдањем да је извлачење поништено.

Међутим, како је казао за ЦАПИТАЛ он је кроз управни поступак успио преко Окружног суда у Бањалуци да оспори одлуку „Лутрије“ којом се извлачење поништава и са чиме је његов добитни листић правни акт по којем се мора поступити.

„Смијешно је како се они понашају. Покушали су отказати извлачење које је већ одржано и гдје је добитник био познат. Не може се отказати нешто што се већ десило. Суд је доказао да сам имам право на исплату“, казао је Чивчић.

Међутим,  како сазнајемо, „Лутрија“ сада преко Врховног суда РС покушава оспорити одлуку Окружног суда тражећи њено ванредно преиспитивање.

Колико је случај Косте Чивчића привукао негативан публицитет најбоље говори то што се „Кено телевизија“, заједнички пројекат „Лутрије Републике Српске“ и предузећа „Кено“ у власништву бањалучког бизнисмена Јеленка Лолића, угасила тачно годину дана након добитка који нису хтјели исплатити.

Подсјећамо, „Кено” су, поред Лолића, основали његова сувласничка фирме „Финанц“ и „Оптимум Цонсултинг & Едуцатион“ у власништву Александра Гргића, Бојана Кресојевића и Дарка Милуновића.

Милуновић је бивши савјетник предсједнице РС Жељке Цвијановић, а садашњи директор за економске и финансијске послове “Електропривреде Републике Српске”, док је Кресојевић постао савјетник градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

Иначе, одлуке које је „Лутрија Републике Српске“ донијела у посљедњих неколико година предмет су бројних судских спорова који углавном нису ишли у њихову корист, јер је доста њих било незаконито.

Тако су покушали да општину Прњавор „закину“ за 1,17 милиона марака, а по основу пореза на лото добитак из 2019. године. Како су одбијали да исплате новац, челни људи ове локалне заједнице су их тужили, а суд је такође и у овом случају пресудио против „Лутрије“.

Треба подсјетити и то да „Лутрија Републике Српске“ заједно са фирмом „Цасинос Аустриа“ има заједничко предузеће „ЕВЛ“ које се бави организовањем игара на срећу, а које је основано на незаконитим основама.

(Цапитал)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

!!!

07.07.2021 07:29

Има ли се икад чути нешто позитивно о дотичним оснивачима ове Кено телевизије, прије свега о овим познатим лицима???

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАГРА И

07.07.2021 07:32

Ништа друго,!!!!Ово је зло од СИСТЕМА,Мафију треба уништавати,УВЕЗЕНА АМБРОЗИЈА,ФУУУУУУЈ,ФУЈ,ФУЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криминалци црвени

07.07.2021 07:55

Окупирали Републику Српску. Ни код мене ниста ново...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

07.07.2021 08:06

Ове "игре" су све, осим игре на срећу. Систем пословања се заснива на Људској наивности, глупости и похлепи. Новац 100% заврши код газда, ријетко код играча, а ви како год хоћете. Да, нико вас не тјера да коцкате, осим ако нисте оболили од коцкоманије, ха ха..., е тад вам нема помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

07.07.2021 08:09

Тако је то када глумимо да имамо дрзаву у којој се краде немилице...сто се ово не десава у Лутрији БиХ...људи озбиљни....запитајмо се

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

07.07.2021 09:49

Тако је, Баја нас убиједио да имамо дрзаву, не лазимо сами себе висе, правимо људи једну дрзаву да нам свима буде боље, од лази се не зиви, празан стомак, а појединци милоне имају, на лоповлуку...ај здраво

Name

ЕПП

07.07.2021 10:01

Који це свакако градјани платити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сики

07.07.2021 10:06

Није криминал црвених него несколованог директора Рајка Радовановица. Он се крије иза црвених.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

07.07.2021 10:13

И онда казу игра на срецу,хахахахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно

07.07.2021 11:28

Је ли још неко вјерује у лото или сличне игре на срећу. Док је Сузана Манчић "извлачила" куглице можда је и била игра на срећу..

ОДГОВОРИТЕ