Грчка: Ускоро нове мјере рестрикције

Грчка је данас пријавила повећање број заражених вирусом корона и најавила планове поновног увођења мјера рестрикције, посебно у области забаве.

Свијет 06.07.2021 | 20:17
Грчка: Ускоро нове мјере рестрикције

У посљедња 24 часа инфекција је потврђена код 1.797 људи, што је више него двоструко у односу на 801, колико је било јуче. Овим је укупан број заражених достигао 429.144, док је умрло 12.754 људи.

Грчка, која зависи од туризма, укинула је скоро све путне рестрикције и оне које се односе на забаву, као и правило обавезног ношења маски на отвореном како је број случајева смањен.

Међутим, експерти су изразили забринутост због појаве заразнијег делта соја вируса корона након што је епидемија почела поново да се шири.

Владин званичник рекао је данас да се већина нових случајева односи на младе људе и повезана је са забавом и ноћним животом и изласцима, па су власти одлучиле да уведу поново рестрикције ресторанима, ноћним клубовима и баровима.

- Од 8. јула ресторани, барови, клубови и мјеста за забаву радиће уз ограничен број гостију - рекао је замјеник министра за заштиту грађана Никос Хардалијас новинарима.

Он је рекао да ће се прекршиоци суочити са великим казанама, укључујући суспензију и прекид рада.

- Циљ ових мјера је заустављање ширења вируса код млађе популације како бисмо имали слободније, али и безбједније љето - рекао је он.

Око 38 одсто одрасле популације Грчке је вакцинисано и Влада је понудила подстицаје како би охрабрила људе да се вакцинишу, укључујући новац и бесплатан интернет или минуте мобилне телефоније за младе људе, како би стопа вакцинисаних до јесени била најмање 70 одсто.

Блокада од новембра коштала је грчку привреду више милијарди евра.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ха ха

06.07.2021 18:58

Све по плану раде

ОДГОВОРИТЕ