Палмер: У Брчком урађено много добрих ствари

Специјални представник САД за западни Балкан Метју Палмер рекао је данас, након обиласка брчанске луке, да је у дистрикту урађено много добрих ствари, посебно у области инфраструктуре.

Република Српска 06.07.2021 | 18:53
Палмер: У Брчком урађено много добрих ствари

Палмер је рекао новинарима да су подједнако важни и недавно усвојени прописи о регулисању сукоба интереса, закони о јавном окупљању и да је то још један показатељ да је руководство Брчко дистрикта у стању да се окупи око истог стола и постигне компромис за бољитак свих грађана.

"Много посла је још пред нама. Оно што предстоји као борба не само за Брчко дистрикт, него и за остатак БиХ је посвећеност њених лидера борби против корупције. У томе ће им међународна заједница и САД бити јака подршка", поручио је Палмер.

Градоначелник Брчког Есед Кадрић рекао је да је Палмер у Брчко дошао да подржи власти дистрикта у борби против корупције, у реализацији крупних инфраструктурних пројеката и пословних иницијатива приватних инвеститора, као и у успостављању институција које се баве спречавањем сукоба интереса.

"Са америчком Амбасадом ћемо потписати одређени меморандум који ће бити практикован и у Брчком у смислу подршке и размјене искустава ангажмана одређених особа које ће обучавати наше службенике у овим областима", појаснио је Кадрић.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да је посјета специјалног америчког изасланика за западни Балкан својеврсно признање за активности и резултате остварене у дистрикту у протекле двије и по године, те да је Палмер исказао интересовање за будуће планове локалних структура власти са акцентом на надоградњу правног оквира дистрикта, борбу против корупције и јачање економије и инфраструктуре.

"Господин Палмер је исказао интерес за перспективе Брчког по окончању међународне супервизије јер је јасно да ни дистрикт, а ни БиХ не могу у европске интеграције са управљачким механизмом који долази из међународне заједнице. Очекује позитивне промјене и на нивоу БиХ када је ријеч о постизању политичког консензуса о ограниченим промјенама Устава и изборног законодавства", истакао је Милић.

Директор Јавног предузећа "Лука Брчко" Перица Јосић рекао је да је брчанска лука постала велико градилиште, да је почела њена реконструкција и да се нада да ће успјешно бити приведени крају тендери који се односе на набавку крана и реконструкцију пруге са изградњом приступног пута.

Специјални представник САД за западни Балкан Метју Палмер састао се данас у Градској вијећници у Брчком са руководством Владе и Скупштине дистрикта, те је заједно са њима, након састанка, посјетио брчанску луку.

Палмер је дистрикт посјетио заједно са замјеником високог представником и супервизором за Брчко Мајклом Скенланом.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бомбаш

06.07.2021 17:44

Додик урадио пуно.Дао Брцко и поцијепао Републику Српску. Милораде издајнице продана дусо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја с тем немам ништа

07.07.2021 04:59

Хаха а шта је то у Брчком добро,сјебљли и уништили тако лијеп град.Шта то Брчко има па да се похвали,само лопова и тајкуна,ратних профитере.Гдје привреда,од онолико великих фирми само Бимал ради.Брчко је данас такорећи мртав град,пустара и живот се гаси.Сјебали све,опљачкали.

ОДГОВОРИТЕ