Коме и зашто смета измјена Изборног закона?!

Изјава Ненада Стевандића, члана Интерресорне радне групе Парламентарне скупштине БиХ која треба да припреми Приједлог измјена изборног закона, да измјену траже они којима то треба да буде терапија за досадашње изборне неуспјехе, јасно говори да владајућа структура у РС и БиХ оличена у СНСД-у и сателитима, те СДА и ХДЗ, по сваку цијену желе задржати постојећи закон, на основу кога могу и даље манипулацијама преправљати изборну вољу бирача и тако остајати на власти.

Република Српска 06.07.2021 | 10:32
Коме и зашто смета измјена Изборног закона?!

Ово је поручено из Савеза пензионера и потомака РС. 

"Савез пензионера и потомака је још 26.октобра 2019.године на својој Оснивачкој скупштини усвојио Декларацију о потреби измјене актуелног изборног закона, кога нам је 1995. Наметнуо ОЕСЦЕ. У Декларацији је предложено девет ставки које треба унијети, како би биле елиминисане све нерегуларности и тако обезбиједили фер и поштени избори", истиче се у саопштењу.

Додају да ће исту поново доставити на све адресе Институција ЕУ и САД, укључених у актуелну причу, са захтјевом да проведу јавну расправу међу грађанима БиХ и на основу тога, донесу нови Изборни закон, јер смо увјерени да то неће дозволити владајућа структура, свјесни да би то био њихов крај.

"Као озбиљни људи са огромним животним, радним и политичким искуством, морамо наше грађане И сву јавност подсјетити да смо дозволили да нас у институцијама власти, представљају најгори, попут овог Стевандића који је права морална наказа, са врло упитном ратном прошлости, који је глумећи патриоту, промијенио неколико странака, да би на крају са листе СДС-а као посланик, прешао у владајућу структуру, а потом формирао своју сателитску странку, преко које наставља да добро наплаћује улогу лажног патриоте", наводи се у саопштењу.

Савез пензионера и потомака позива суграђане, нарочито колеге пензионере да се коначно освијесте и не дозволе да их икада више представљају овакви нељуди, којима је мјесто у затвору, а не у институцијама власти, а наше унуке, нашу будућност, да уче јер им знање нико не може узети и да никада не дозволе да своје достојанство продају било коме, јер човјек без достојанства је обична
крпа.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Браво

06.07.2021 09:45

Потписујем сваку ријец. Пола НСРС су прелетаци, људи које нико није бирао, полтрони и улизице власти. Створена је тако Скупстина дизаца руку на дугме од које народ РС нама никакве користи али има итекако штете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

06.07.2021 19:37

Мени

ОДГОВОРИТЕ