Подршка култури - Моззарт спонзор Театар феста „Петар Кочић“

Директорка Народног позоришта РС, Маја Додиг: Обратили смо се компанији Моззарт јер интензивно подржава све сегменте нашег друштва, односно веома је посвећена друштвено одговорном раду.

Република Српска 05.07.2021 | 20:08
Подршка култури - Моззарт спонзор Театар феста „Петар Кочић“

Премијером представе домаћина "Генетика Глембајевих" синоћ је у Народном позоришту Републике Српске отворен XXИИИ Театар фест "Петар Кочић".

Након годину дана паузе у одржавању овог традиционалног фестивала, због епидемије вируса корона, бањалучка публика ужељела се квалитетних представа домаћег и гостујућих театара, па се за овогодишњи Фест тражи карта више.

У националном театру свједоче да овај догађај није лако организовати ни у редовним условима, а посебно током епидемије, па им је свака помоћ значајна. Подршку им је зато ове године пружила и компанија Моззарт.

-Обратили смо се компанији Моззарт јер интензивно подржава све сегменте нашег друштва, односно веома је посвећена друштвено-одговорном раду. Зато сам вјеровала да ће Народно позориште Српске добити подршку ове респектабилне компаније и веома смо захвални због тога. Надам се да је ово само почетак наше сарадње - каже директорка Народног позоришта Републике Српске, Маја Додиг.

Захваљујући таквој подршци, у Бањалуку су успјели да доведу квалитетне глумачке ансамбле из земље и региона. Тако ће публика вечерас моћи да погледа представу “Балкански шпијун” у извођењу Народног позоришта из Београда.

Сутра је на репертоару “Пуковник Птица” Градског позоришта Подгорица, а у сриједу ће на сцену Народно позорише Тузла са представом “Крекетање”. 

Домаћин четврте фестивалске вечери је компанија Моззарт, а публика ће моћи да ужива у представи “Ко је убио Џенис Џоплин” Српског народног позоришта Нови Сад и Омладинске престонице Европе Нови Сад. 

Посљедње такмичарко вече Театар феста резервисано је за представу Звездара театра “Осама - касаба у Њујорку”, док ће фестивал бити затворен 10. јула извођењем представе “Ана Карењина” Новосадског позоришта (Ујвидеки сзинхаз).

Из Народног позоришта поручују да су се, при селекцији, водили критеријумом квалитета, а признају да публика највише воли представе театара из Србије.

Театар фест су и ове године подржали Влада Републике Српске, Министарство просвјете и културе РС, Кабинет предсједнице Републике, те Град Бањалука. Ипак, у Народном позоришту свједоче да, због високих трошкова, организација не би била могућа без подршке друштвено-одговорних компанија, као што је Моззарт. 

-Част нам је што су се у највећој установи културе Републике Српске одлучили обратити управо компанији Моззарт, препознајући наш друштвено-одговорни рад у заједници. Због тога смо са задовољством спонзорисали овогодишњи Театар фест “Петар Кочић” уз жељу да у представама ужива што више грађана и да овај фестивал настави да траје - каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић. 

Ансамбл Народног позоришта Српске већ вриједно припрема нове представе које ће се на репертоару наћи на јесен у нади да се епидемиолошка ситуација неће поново погоршати. Због тога позивају публику да ужива у фесту јер су им врата националног театра широм отворена. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар