Београд: Стигла супстанца за вакцину Спутник В

У Институт "Торлак" у Београду данас је допремљена значајна количина супстанце за производњу руске вакцине против вируса корона Спутњик В.

Србија 05.07.2021 | 18:19
Београд: Стигла супстанца за вакцину Спутник В

Авион са супстанцом стигао је из фабрике “Генеријум”, у Владимирској области, послије подне на београдски аеродром “Никола Тесла”.

Министар у Влади Србије и предсједник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић рекао је јуче да је ријеч о количини супстанце довољној за производњу више од 250.000 доза компоненте један.

“После десетак дана, према најавама наших руских партнера, у Србију би требало да буде допремљена супстанца за производњу исте количине вакцина компоненте два. Очекујемо да ће `Торлак` у следеће две недеље имати око 550.000 вакцина Спутњик компоненте један и компоненте два”, рекао је Поповић.

Он је навео да ће након производње вакцине на “Торлаку”, по 18 узорака од сваке серије, бити упућено на руски Институт Гамалеја, гдје ће се извршити контрола узорака, а послије тога вакцине ће моћи да буду пуштене у промет, саопштено је из Владе Србије.

“Очекујемо да се то догоди у року од три недеље од када узорци пристигну у Гамалеју”, навео је Поповић који се тренутно налази у Москви.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар