Цвијеће има значење: Ево какве нам поруке доносе

Цвијеће је дио најважнијих прилика у нашем животу. Оно је упадљиво присутно на рођенданима, сахранама, матурама, вјенчањима итд., Чине саставни дио нашег живота. Неко цвијеће такође има вјерски значај.

Занимљивости 05.07.2021 | 16:01
Цвијеће има значење: Ево какве нам поруке доносе

Сви знају да црвена ружа означава романтичну љубав и да се никоме не шаљу жуте руже када је у жалости. Међутим, значења су повезана не само са ружама већ и са другим цвијећем. Већина људи не узима у обзир значење цвијећа прије даривања. Слично томе, људи који приме цвијеће можда не знају њихово значење и отуда им недостаје основна порука.

Кала је идеалан избор за вјенчани букет, будући да је повезују са чистоћом и невиношћу.

Издвојили смо за вас значење најчешћих врста цвијећа.

Алстромериа
Симбол богатства, просперитета и богатства. То је такође цвијет пријатељства.

Амарилис
Симбол велике љепоте. Такође се користи за указивање на вриједност која превазилази љепоту.

Анемона

Тамнија нота указује на нестајање наде и осјећај напуштености. Позитивно је да симболизује ишчекивање.

Антуријум
Симболизује гостопримство. Такође се користи за указивање на срећу и обиље.

Стрелиција
Симболизује радост и величанственост. Такође се може користити за указивање на узбудљиво и дивно ишчекивање.

Кала
Симболизује љепоту и величанстваеност. Бијела кала комбинују ова два атрибута са чистоћом и невиношћу повезаним са бијелом бојом, што га чини савршеним избором цвијећа у вјенчаном букету.

Каранфил
Симболизује понос и љепоту. Црвени каранфил симболизује љубав, понос и дивљење; ружичасти каранфил симболизује љубав жене или мајке; љубичасти каранфил симболизује хировитост; жути каранфил симболизује презир, одбијање или разочарање; док бијели каранфил симболизује невиност и чисту љубав. Пругасти каранфил преноси одбијање.

Хризантема
Симболизује вјерност, оптимизам, радост и дуг живот. Црвена хризантема преноси љубав; бијела хризантема симболизује истину и одану љубав, док жута хризантема симболизује непристојну љубав.

Красуљак
Симболизује невиност и чистоћу. Означава лојалну љубав и „никада нећу рећи“. Такође, означава ведрину.

Гербер
Припада истој породици као и красуљак и због тога поприма симболику повезану са цветом красуљка. Гербер посебно преноси ведрину.

Гладиола
Симболизује снагу карактера, вјерност и част. Цвијет Гладиола означава сјећање.

Хортензија
Симболизује искрене емоције. Може се користити за изражавање захвалности што сте имали разумјевања у некој ситуацији. У свом негативном смислу хортензија симболизује фригидност и бездушност.

Ирис
Симболизује рјечитост. Љубичаста ирис је симбол мудрости и комплимената. Плави ирис симболизује вјеру и наду. Жути ирис симболизује страст, док бијели ирис симболизује чистоћу.

Љиљани
Симболизује чистоћу и префињену љепоту. Бијели љиљан симболизује скромност и невиност, наранџасти љиљан симболизује страст, жути љиљан симболизује веселост. Ускршњи љиљан је симбол Богородице.

Орхидеја
Означава егзотичну љепоту. Симболизује префињеност, промишљеност и зрели шарм. Такође симболизује поносну и славну женственост.

Руже
Симболизује љубав. Означава љубав у разним облицима. Његова симболика варира у зависности од боје, сорте и броја. Црвене руже означавају дубока осјећања, жуте пријатељство, розе захвалност, њежна осјећања и захвалност, бијеле невиност и чистоћу, букет од више различитих боја означава помијешана осјећања и можете да комбинујете боје како бисте послали тајну поруку.

Сунцокрет
Означава чисте мисли. Симболизује обожавање и посвећеност. То је симбол посвећене љубави. Међутим, то је такође симбол охолости.

(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар