Американци развили пилулу која успорава старење?!

Човеку као живом бићу одувек је било филозофско и естетско питање вечног живота или успоравања старења. Сада је америчка војска развила је таблету (пилулу) која успорава старење то јест старост! Пилуле ће бити испробане на америчким војницима!

Занимљивости 05.07.2021 | 16:28
Американци развили пилулу која успорава старење?!

Сваке године милиони људи широм света троше невероватну количину новца не би ли остали млади и лепи, барем на површини. Некима то успева боље, некима баш и не.

Како је објавио Бреакинг Дефенсе, следеће године требало би да започне тестирање експерименталне пилуле која би требало да успори знакове старења код војника.

Тестирање ће сповести америчко Заповедништво за посебне операције (СОЦОМ), а ако се клиничка тестирања покажу успешнима, пилула би могла да пронађе пут и до цивила<бр /><бр />И док ће милиони људи с нестрпљењем ишчекивати резултате испитивања, у нади да ће им пилула помоћи да дуже изгледају млађе, америчкој војсци није у интересу да има војнике који изгледају млађе, већ оне који имају способности младих људи што дуже.<бр /><бр />Такође ову пилулу пилулу која успорава старење то јест старост моц́и да користе и цивили јер само побољшава људске перформансе као што су повец́ана издржљивост и бржи опоравак од повреда.<бр /><бр />Како је за Бреакинг Дефенсе објаснио портпарол СОЦОМ-а Тим Хокинс, није им циљ да створе физичке карактеристике које не постоје у природи.<бр /><бр />"Ради се о побољшавању спремности за мисије наших снага побољшањем перформанси које, обично, опадају с годинама" истакао је Хокинс. Додао је како су већ обављене претклиничке студије о сигурности и дозирању активне материје те се сад чека почетак клиничког тестирања.<бр /><бр />Састав пилуле за сада је тајна али на сајту компаније "МетроБиотецх" пише да се ради о додатку прехрани који подстиче више нивое молекуле НАД+ (никотинамид аденин динуклеотид). Ради се о коензиму који је присутан у свим живим станицама, а чији ниво с годинама опада.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-07-05/07052021035132.јпг" алт="" wидтх="500" хеигхт="500" /><бр /><бр />Овај специјални медикамент је заснован на такозваном "малом молекулу перформанси". "Мали молекул" у биологији је органско једињење које има малу молекуларну масу, а многи од њих регулишу биолошке процесе и често су база за разне лекове.<бр /><бр />У СОЦОМ-у се надају да би повећањем нивоа НАД+ спречили настанак повреда услед старења тела, побољшали физичко и ментално стање војника, али и омогућили војницима да задрже борбену спремност током целе своје каријере.<бр /><бр />Покаже ли се ова пилула ефикасном, то би могло да значи прекретницу не само у индустрији лепоте и здравља, већ и у побољшању животног стандарда људи. Ипак на крају причекајмо резултате клиничких тестирања.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар