Отпустили селекторе због неуспјешних квалификација за ОИ

Рик Питино и Даријус Масколијунас, доскорашнсји селектори Грчке и Литваније, напустили су те позиције након неуспелих квалификација за Олимпијске игре.

Спорт 05.07.2021 | 09:52
Отпустили селекторе због неуспјешних квалификација за ОИ

Литванија је у финалу турнира у Каунасу поражена од Словеније, док су Чеси изборили последње место за Токио победом над Грчком.

Питино, који је и претходно имао несугласице за грчким савезом, напушта екипу након две сезоне.

"За мене нема више будућности у репрезентацији. Нећу наставити да обављам посао селектора у Грчкој. Било ми је неопходно шест недеља за овај процес од припрема, преко турнира... Имам тим у САД и ово је одлука која ми је дуго требала", изјавио је.

Сада већ бивши селектор Литваније и помоћник Јаскиевичиуса у Барселони Даријус Масколијунас изразио је жаљење због начина на који завршава сарадњу.

"Завршио сам са послом селектора. Штета је што се завршава на овај начин. Словенија нас је убила у трећој четвртини, играли су са ниском петорком, а ми нисмо могли да спустимо лопту у рекет. Ужасно смо разочарани у себе, али и су и многи људи у Литванији разоарани. Ми, тренери смо направили много погрешних тактичких одлука, који су резултирали поразом код куће", рекао је.

Учешће у Токију су поред Словеније и Чешке обезбедиле још Немачка и Италија,

Занимљиво, ни један од организатора квалификационих турнира није успео да обезбеди пласман.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Yуго

05.07.2021 08:38

Гремо Словенци!

ОДГОВОРИТЕ