Феноменални Лука Дончић одвео Словенију на ОИ

Словенија је у финалу квалификационог турнира одиграног у Каунасу савладала Литванију резултатом 96:85, превођена сјајним Луком Дончићем, те су тако Словенци изборили пласман на Олимпијске игре.

Кошарка 04.07.2021 | 21:14
Феноменални Лука Дончић одвео Словенију на ОИ

У првој дионици Словенија дошла до двоцифрене предности, али овај период игре завршили су са четири поена предности. Резултат је био у егалу током цијеле друге дионице и на одмор се отишло неријешеним резултатом 52:52.

Словенци су заиграли боље у другом дијелу, а у трећој четвртини дошли су до двоцифрене предности (80:69). До краја утакмице Словенија није имала проблема да сачува стечену предности и избори пласман на Олимпијске игре.

Феноменалан је био Дончић са трипле-доубле учинком, а убацио 31 поен уз 11 скокова и 13 асистенција. Чанчар га је пратио са 18 поена, пет скокова и асистенцијом, док је Блажић убацио 16 поена и додао три скока.

Код Литванаца Калнеитис меч завршио са 14 поена, четири скока и четири асистенције, док је Буткевициус имао готово исти учинак. Убиљежио је само једну асистенцију мање.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар