Палмер: Разговори били добри, још је пуно посла

- Овдје смо да изразимо солидарност Сједињених Америчких Држава и Европске уније за Босну и Херцеговину, на њеном трансатлантском путу, да дамо подршку Босни и Херцеговини у њеном кретању, путовању ка чланству у Европској унији, рекао је амерички изасланик за Западни Балкан Метју Палмер који је данас разговарао са лидерима политичких партија у БиХ и те разговоре оцијенио добрим и конструктивним.

Босна и Херцеговина 04.07.2021 | 16:42
Палмер: Разговори били добри, још је пуно посла

- Пуно тога треба урадити и пуно је још посла пред нама, иако није лако постићи оно што се жели, али су разговори са политичким лидерима били квалитетни – оцијенио је Палмер.

Били смо изненађени тиме, додао је, да су показали спремност да се дође до споразума који ће бити од користи Босни и Херцеговини и њеном кретању напријед као и свим грађанима БиХ.

- Ми немамо никаква рјешења, али оно што имамо су жеља и воља да помогнемо и подстакнемо разговоре, како бисмо на неки начин дали тај осјећај, “ињекцију” хитности – колико је битно и хитно да се та питања што прије рјешавају – нагласио је Палмер.

- Постоји шанса, рекао је, да се ове године, која није изборна, ријеше питања реформе Изборног закона БиХ, ограничена уставна реформа, изборно законодавство, али и економска реформа, као и питања која треба рјешавати да би БиХ ишла ка просперитету и стабилности.

Разговорима са политичким представницима у БиХ пристуствовала је и извршна директорица за Западну Европу, Западни Балкан, Турску и Велику Британију при Европској служби за спољне послове (ЕЕАС) Ангелина Ајхорст.

(Вијести.ба / ФЕНА)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гладни народ

05.07.2021 07:00

Оцерајте Додика и све сте урадили

ОДГОВОРИТЕ