Ајхорст: Чули смо доста охрабрујућих порука

Извршна директорица за Западну Европу, Западни Балкан, Турску и Велику Британију при Европској служби за вањске послове (ЕЕАС) Ангелина Ајхорст, данашње разговоре са политичким представницима у БиХ оцијенила је веома добрим и конструктивним.

Босна и Херцеговина 04.07.2021 | 16:29
Ајхорст: Чули смо доста охрабрујућих порука

Циљ разговора које воде заједно са америчким изаслаником за Западни Балкан Метјом Палмером, како је рекла, је да охрабре политичке актере у БиХ да коначно почну радити на важним темама, укључујући провођење релевантних пресуда Европског суда за људска права, у области владавине права.

“Имали смо до сада изузетно добар дијалог у којем смо се дотакли и реализације и препорука ОСЦЕ, везано за изборни процес. Чули смо доста охрабрујућих порука, а основни циљ тих порука је елиминација дискриминације која је утврђена законским одредбама у БиХ: а ради се о елиминисању дискриминације, корупције у изборном процесу, спречавању изборних крађа и других повреда из Изборног закона БиХ”, рекла је Ајхорст.

Уз изразе захвалности учесницима на конструктивном дијалогу, она је најавила наставак дијалога са лидерима политичких партија у БиХ и за сутра.

Поновила је да Сједињене Америчке Државе и Европска унија имају јединствен став о актуалним питањима у БиХ.

(Фена)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Обецања

04.07.2021 16:13

Као сто ми слусамо вец 20 година доста охрабрујуцих обецања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

04.07.2021 16:28

Надам се да нецете јос дуго оперисати по Планети!

ОДГОВОРИТЕ