Филипини: Све већи број жртава у паду авиона

Број жртава приликом данашњег рушења авиона филипинског ваздухопловства достигао је 45, што укључује и цивиле који су страдали на земљи, саопштило је Министарство одбране те земље.

Свијет 04.07.2021 | 16:17
Филипини: Све већи број жртава у паду авиона

После рушења војног транспортног авиона Локид Ц-130 пет припадника војске се и даље воде као нестали, преноси Ројтерс. Агенција наводи да је у авиону који је превозио трупе на југ Филипина, у провинцију Сулу, где више година траје сукоб са исламистичким побуњеницима, било 96 особа.

У шумовитом подручју провинције Сулу су се јединице филипинске војске дуго бориле против исламских побуњеника из групе Абу Сајаф и других екстремистичких фракција, али је представник филипинске војске, пуковник Едгар Аревало, потврдио да војно-транспортни авион није био нападнут и истакао да су у фокусу надлежних спасилачка акција и истрага, преноси АП.

Дописник те агенције је сазнао од припадника филипинских ваздухопловних снага да је авион промашио писту, да су након тога пилоти покушали да поново подигну авион, али да им то није успело након чега се догодила несрећа.

У саопштењу филипинске војске се наводе изјаве очевидаца који тврде да су непосредно пре пада авион видели како војници искачу из летелице да би се спасли могуће експлозије након пада.

На снимцима које су на Твитеру објавили АБС-ЦБН Њуз види се како дим и пламен куљају из олупине авиона Локид Ц-130 Херкулес који су САД поклониле филипинској војсци.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар