"Власт опустошила Српску, народ жели промјене"

„Пале су срце Републике Српске и мјесто гдје је она настала. Био сам овдје у јесен и зиму 1992. године на ратишту и знам колико је тада требало снаге, кроз колико сте мука прошли, а колико имали воље и храбрости да градимо и чувамо Републику Српску. Зато овдје дати ријеч да ћемо радити поштено да је учинимо бољом, успјешнијом и просперитетнијом има посебно значење“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на синоћњем скупу „Разговор са грађанима“ на Палама.

Република Српска 04.07.2021 | 13:44
"Власт опустошила Српску, народ жели промјене"

Он каже да је директни разговор са народом и на Палама показао колико су људи сити бахатости, корупције, криминала актуелне власти и колико желе промјене: 

„Храбри народ Пала показао је колико искрено жели да се са новим политикама иде у бољу будућност Републике Српске, у којој ћемо се ослободити стега овог режима и обезбиједити бољи и квалитетнији живот. Људи желе да се погледамо у очи, да на свом тргу слободно разговарају са својим народним представницима и то показује колико смо на добром путу“, додао је Бореновић. 

Замјеник предсједника ПДП-а, Ненад Вуковић, који је био и један од домаћина скупа рекао је да ПДП схвата поруку народа да је доста великих, лажних прича и да су потребне системске и суштинске промјене у свим облатима друштва. 

„Народ је сит СНСД-ове власти која је уназадила Републику Српску и сигуран сам да ћемо са народом направити преокрет сљедеће године у октобру“, рекао је Вуковић. 

Јелена Тривић, потпредсједница ПДП-а, каже да овој власти, која поручује да се селе они којима се они не свиђају, јасно и гласно поручује – не: 

„Ми ћемо стварати Републику у коју ће многи пожељети да се врате, а поготово они које су они отјерали. Таквој власти се мора рећи доста. У многим мјестима у која смо отишли кажу да постоји страх од којекаквих моћника, јер се људи састају са нама, опозицијом. Е, доста се народ бојао њих, сада ће они да се боје нас“ поручила је Тривићева. 

Она каже да је власт опустошила ову земљу и увела корупцију као нормалан модел понашања: 

„То није нормално. Није нормално када чујете да је неко проневјерио милион, двадесет, педесет, сто милиона КМ, да се каже 'Па добро, то се тако ради'. Није нормално да у банкама које су они упропастили пропадне 400 милиона КМ народних пара. Није нормално да за само деценију нестане 3 милијарде народног новца. Те цифре не можемо ни да замислимо, али можемо им рећи да не причају како не може боље од овога. Може много боље са свим оним чиме Република Српска располаже, а у томе је једина препрека што они пуне своје џепове, виле, јахте, авионе“, рекла је Тривићева. 

Члан Предсједништва ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је да су Пале изузетно значајно мјесто, мјесто гдје је настала идеја која нема алтернативу, а то је Република Српска: 

„Она је вјечна, трајна и неупитна и треба да је преносимо са генерације на генерацију. Један уман човјек ми је рекао да се идеја да Република Српска може да нестане први пут родила када су наши политичари почели да говоре да Републике Српске неће бити ако не буде њих на власти. То морамо да мијењамо. Република Српска није нити један политичар појединачно, него смо Република Српска сви ми и збир свих нас и нема човјека који је небитан. Ми ћемо заједно да је чувамо и правимо бољом за све“, поручио је Станивуковић. 

Предсједница Форума жена ПДП-а Марина Благојевић, суграђанима је поручила да је дошло крајње вријеме да правда буде насупрот неправди, да поштење побиједи криминал и корупцију и да морамо заједнички да се боримо за боље сутра: 

„Ова власт је понудила све што је имала и у свакој области друштва осјетимо лоше посљедице тога. Вријеме је да након деценију и по оду у политичку прошлост“, истакла је Благојевићева. 

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Народее

04.07.2021 12:00

Ајмо мародр моземо то лако само да подрзимо промене, време је народе да показемо свој став, зубе, одлуцност, вољу, зељу да наса Република Српска буде лепо, боље место за зивот и народ да зиви, боље, богатије, задовољно и срецно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Размисљање

04.07.2021 13:16

Сви су исти,сви који су били једанпут на власти,од њих нема исто ниста боље за народ,све це бити исто била промена или не,ницему се не радовати унапред,,хвала па видели,,,,

Name

Клоц Висковиц и Зељка 113%

04.07.2021 12:00

Казу да смо најбољи. Ста народ зна ста је добро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пилав Дзонгиц

04.07.2021 12:19

Сада када смо опустосени ста треба да мијењамо? То није само стање него и база за стварање нове вриједности. А база?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

04.07.2021 12:25

народ це вјероватно гласати за промјене али имајте на уму да Бајини броје гласове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беви

04.07.2021 12:32

Хоћете ићи у српске општине у Федерацији Грахово,Дрвар,Гламоч

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

04.07.2021 12:40

Ало људи радите несто избори су идуце године! У овом проклетству зиве само политика и политицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Играц

04.07.2021 13:08

Разбуцаце вас Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

04.07.2021 13:39

Ако вам у иностранству нуде 50 марака више ви бјежите из ове пропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца...

04.07.2021 15:17

Термити из "снсд" незајажљиво гладни, док се сви намире, а народу кад се стекну услови, хахаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

04.07.2021 19:25

Шта ви нудите овом народу, осим празне приче?! У Приједору сте у коалицији са СНСД и добили сте ресор финансија. Паре и функције су важне, а народу причај причу. Одвратни сте сви и сви сте исти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

05.07.2021 09:38

Зато служе избори.А ни их чекамо.

ОДГОВОРИТЕ