Звезда Гранда: Не одричем се поријекла, породице, Босне...

Садик Хасановић, "ЗВЕЗДА ГРАНДА" поново се огласио на фејзбук профилу у коме је нагласио да се више неће оглашавати у вези тога што је раније пјевао пјесме о "клању" Срба и величао Насера Орића...

Босна и Херцеговина 03.07.2021 | 08:11
Звезда Гранда: Не одричем се поријекла, породице, Босне...

- Потичем из породице која има дугогодишњу музичку традицију. Мој дјед је био виолиниста, отац пјевач… Ја сам наставио с пјевањем, како код нас кажу с кољена на кољено.

Али ако неко од мене очекује да бирам између оца и поријекла, умјесто успјешне каријере, ја без дилеме бирам оно прво, оца, породицу и моје поријекло, а пјевати никада престати нећу!

Ових дана ме брутално нападају. Знам тешко је нас на Балкану помирити, чиними се да то не може нико па нећу ни ја, а волио бих да могу. Исто тако моја мисија није да мирим Балкан него да одем у Београд и покажем своје музичке способности.

А сада мало сурове истине… Није овај младић, онда дјечак Садик, рођен у Швицарској, а данас живи у Сребренику, зато што је хтио да тако буде, већ је у Сребренику зато што су му оца и мајку из Сребренице, протјерали у јулу 1995.године и око тога нећу никоме да се правдам. То од мене не очекујте.

Видим сада сам постао и политичка тема, сви се утркују да ме оптуже како сам неке издао, а неке увриједио и купе поене на мени. У политику се не мијешам, то ме не интересује. И ово желим рећи јавно, без обзира шта ко о томе мисли. Ја се не одричем моје земље Босне, моје Сребренице и мога Сребреника. Низашта па ни за успјешну каријеру. Али и даље сам на становишту да поштујем Србију, ону Србију која је спремна да идемо даље, а не ону која је спремна да нас врати у деведесете.

С ОВИМ СТАВЉАМ ТАЧКУ НА СВЕ И ОВО ЈЕ МОЈЕ ЗАДЊЕ ИЗЈАШЊЕЊЕ НА ОВО СВЕ!!!!- стоји у објави Садика Хасановиа, "Звезде Гранда".

Хасановић је у жижу јавности доспио након што је откривено да је он пјевао пјесме о "клању" Срба и величању Насера Орића.

(БН)