Србију захватило невријеме, гром убио краву (ВИДЕО)

Бајину Башту и околину данас поподне захватило је снажно невријеме праћено градом и јаком кишом током ког је гром убио једну краву.

Србија 01.07.2021 | 21:39
Србију захватило невријеме, гром убио краву (ВИДЕО)

Немио догађај се збио око 15 сати на имању Милице Крњић у насељу Вишесава надомак Бајине Баште, пише Блиц.

Крава је била везана за дрво у које је ударио гром послије чега се електрицитет ланцем пренио на животињу којој нажалост није било спаса.

Домаћица је послије удара грома изашла напоље да види гдје је пукло и затекла мртву једну од своје двије краве.

Улицама у Бајиној Башти данас је текла бујица, а како је то изгледало погледајте у видеу испод.

Невријеме које је наишло из правца Кадињаче захватило је центар Бајине Баште и неколико околних села.

Хидрометеоролошки завод Србије упозорио је вечерас на јаке пљускове и град, па се на подручју Моравичког у Рашког округа очекују обилни пљускови, грмљавина, град и краткотрајно олујни вјетар.

Према најавама овог завода, у наредна два часа у Срему, западној и централној Србији, као и на подручју Београда вријеме ће бити мјестимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

У Београду је невријеме већ почело, преноси "Б92".

Олујно невријеме праћено јаким градом погодило је данас шире подручје насеља Калне у општини Књажевац, а према информацијама мјештана и објавама на друштвеним мрежама, град величине љешника причинио је велику штету воћарским и повртарским културама у селима Кална, Балта Бериловац, Вртовац, Јаловик Извор и Шести Габар.

У општини Књажевац саопштили су да су одмах реаговале надлежне комуналне службе и да су у сталном контакту са предсједницима мјесних заједница, а наведено је да је накратко био у прекиду и пут Кална–Сврљиг, преко Јаловик Извора и Шестог Габра. У току су прве процјене причињене штете.

(Блиц/Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

02.07.2021 23:04

Да Није олуја?

ОДГОВОРИТЕ