Паузирана потрага за несталима у несрећи на Флориди

Председник САД Џо Бајден (Јое Биден) и његова супруга Џил (Јилл) стигли су на Флориду, где ће посетити место срушене зграде у Сурфсајду код Мајамија.

Свијет 01.07.2021 | 17:45
Паузирана потрага за несталима у несрећи на Флориди

Агенција АП преноси да су спасиоци обуставили потрагу за несталима због забринутости за стабилности преостале конструкције.

Број жртава је порастао на 18, а као нестало се води још 145 људи.

Бајден има искуства са личним трагедијама што је обележило његову политичку каријеру, па се очекује да на неки начин утеши породице несталих и погинулих, пише агенција Реутерс.

Међу 18 мртвих је и двоје деце старости четири и десет година.

Спасиоцима је наложено да обуставе потрагу 1. јула око два ујутру када је померање рушевина изазвало забринутост да би део зграде који још увек стоји могао да се сруши, рекли су званичници.

"Операција потраге и спасавања биће настављена чим буде безбедно", рекла је новинарима градоначелница округа Мајами Дејд Данијела Левин Кава (Даниелла Левине Цава).

Власти су саопштиле да нису одустале од потраге за преживелима.

Отприлике половина дванаестоспратнице са 136 стамбених јединица срушила се 24. јуна и од тада су спасиоци трагају кроз рушевине користец́и дизалице, инфрацрвене скенере и псе.

Директор Одељења за ванредне ситуације у Мајами Дајду Чарлс Сирел рекао је да је више од 50 агенција радило на месту рушења, укључујуц́и више од 900 запослених.

Узрок катастрофе још није познат, али медији преносе да је зграда претрпела структурална оштећења.

(РСЕ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Скептик

01.07.2021 18:35

Па хоће, када га виде онаквог, утјешће се одмах.

ОДГОВОРИТЕ