Овако ће краљевска породица обележити 60. рођендан Лејди Ди!

Уједињено краљевство се ових дана спрема се за велико славље - шездесети рођендан принцезе од Велса. Иако Дајане нема скоро 24 године, њен дух осећа се у свакој пори британског друштва.

Забава 30.06.2021 | 22:22
Овако ће краљевска породица обележити 60. рођендан Лејди Ди!

У врту Кенсингтонске палате 1. јула, на дан када је рођена, биће постављена статуа Лејди Ди у природној величини. У том здању принцеза је живела после развода од Чарлса, а данас је то дом њеног старијег сина, принца Вилијама и његове породице.

princeza Dajana
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

У заједничкој изјави коју су принчеви дали 2017, када су поручили споменик, истакли су да на овај начин желе да сачувају успомену на краљицу срца, њен живот и легат. Вилијам и Хари заправо су планирали да буде постављена у августу те године, како би обележили две деценије од мајчине смрти, али радови нису били завршени на време.

Иначе, чувени кенсингтонски врт, „Санкен гарден“, отворен је за посете, а пре неколико година у њему је посађено Дајанино омиљено бело цвеће. Хари и Меган изабрали су управо то место за фотографисање после објаве да су се верили.

Kensington palata
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Аутора статуе, Ијан-Ранк Бродли, изабрали су Вилијам и Хари, одушевљени његовим претходним радовима.

Упаковани у посебне кутије, делови скулптуре јуче су допремљени у Кенсингтон и тренутно се састављају. Церемонија ће због ковида бити приватног карактера, уз присуство чланова породица Виндзор и Спенсер. Како је још давно најављено, Хари и Вилијам одржаће засебне говоре. Ако ситуација са короном буде под контролом, јавност ће већој церемонији моћи да присуствује у септембру. Помињу се и специјални гости, попут Елтона Џона, Дајаниног великог пријатеља, који ју је 1997. године на вечни починак испратио песмом „Цандле ин тхе wинд“.. Подсетимо, принц Хари који од прошле године живи у Калифорнији, стигао је у Лонтон пре неколико дана како би мајци одао почаст. Он је дошао раније због превентивних мера и карантина, док принц Чарлс и Кејт Мидлтон неће присуствовати откривању статуе.

Kensington palata
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

(Курир.рс/хелло.ук)

Коментари / 0

Оставите коментар