Преминула жена која је створила Касандру!

Кубанка Делиа Фиало која су називали "мајком латиноамеричких теленовела" је преминула 29. јуна, само 5 дана пре свог рођендана у 96. години у свом дому на Флориди.

Магазин 30.06.2021 | 20:45
Преминула жена која је створила Касандру!

Она је створила бројне латиноамеричке серије, односно теленовеле. Била је удата за директора радио драме Бернарда Паскала од 1952. године и заједно су били 67 година све до његове смрти 2019. Оставили су петоро деце и 13 унучади.

Серија која је, како главним глумцима, тако и њој донела огромну популарност је "Касандра", а глумица која је тумачила истоимени лик, Кораима Торес, опростила се од Делије на друштвеним мрежама.

- Не могу да напишем, могу само да кажем да ниси отишла. Заувек ћеш остати овде. За тебе бескрајне овације. Почивај у миру - написала је Кораима.

Међу серијама које је Делија осмислила биле су "Касандра", "Есмералда", "Лусесита", "Фиорела" (у оригиналу "Побре диабла"). Преведене су на бројне језике, а биле и веома популарне у Србији. Нарочито "Касандра" која је овде стекла култни статус, а која се смтра њеном првом телевизијском "ћерком" и која је привукла пажњу када су грађани Србији потписивали петицију да се Касандра пусти из затвора.

Koraima Tores, Kasandra, intervju
ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА

(Курир.рс/А.М./Вариетy)

Коментари / 0

Оставите коментар